Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

22 червня - День скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні

21/06/2017

Шановні жителі району!

            22 червня 2017 року виповнюється 76 років з дня початку війни – найтрагічнішої в історії нашої країни, з її героїзмом і трагізмом, поразками і перемогами – це наша історія, історія наших співвітчизників: синів і дочок матерів, українського народу, які стали жертвами нацизму.

Пам’ять про жертв війни, пам’ять про ратний подвиг народу, пам’ять про минуле зобов’язує нас, пам’ятати вшановувати честь воїнів, які поклали своє життя за волю і честь Батьківщини.

         Сьогодні поруч із нами живуть ветерани війни, їм пощастило залишитись живими, але ветеранські лави рідшають із кожним днем.

         Чи думали вони, що, зробивши все можливе і неможливе заради Перемоги над нацизмом, доживуть до війни, яка триває сьогодні за незалежність України? Чи могли вони у страшному сні бачити, як їхні внуки, виховані на подвигах дідів, захищатимуть свободу своєї держави? Звичайно, що ні. Але для кожного свій час, історія і місце для подвигу.

         Турбота про ветеранів усіх війн, постійна увага про їхні потреби і запити – святий обов’язок – справа честі держави і суспільства в цілому. Слава всім, хто дожив до сьогоднішнього дня, хто бореться в ім’я побудови і процвітання.

         Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, одночасно віддаючи шану живим учасникам тієї далекої війни і сучасної, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили нам Велику Перемогу у далекому 1945-му та відстоюють незалежність і територіальну цілісність України нині.

22 червня навіки залишиться в нашій пам’яті як День Великої Скорботи...

         Слава героям, вічна і світла пам'ять всім загиблим!

 

Голова райдержадміністрації                                                 Алла Воробйова

Всі новини →