Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

До уваги фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку!

16/06/2017

          Центральне об’єднане управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області звертає увагу, що з 01 січня 2017 року фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, зобов’язані сплачувати єдиний внесок за місяць у сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску. При цьому, відповідні періоди здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу зараховуються пропорційно до сплаченого єдиного внеску.

         Тобто, у разі сплати єдиного внеску за місяць у сумі 352 грн. (0,5 мінімального страхового внеску) страховий стаж буде зараховано пропорційно, що в подальшому може вплинути на визначення права на пенсію за віком та її розмір.

     Нагадуємо, що для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу, як повних місяців, необхідно сплатити за місяць єдиний внесок в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок (на сьогодні це 704,00 грн.).

Всі новини →