Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Нарада щодо відсоткової ставки земельного податку на території громад

14/06/2017

        14 червня 2017 року в залі засідань районної ради за участі голови райдержадміністрації Алли Воробйової, заступника начальника-начальника Миколаївського відділення Очаківської ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області Тетяни Кас`янової, керівника апарату райдержадміністрації Андрія Озерянова, а також голів селищної, сільських рад відбулась нарада щодо відсоткової ставки земельного податку на території громад.

        На території селищної, сільських рад району працює чимало одноосібників і плата за землю є одним із джерел поповнення сільського бюджету.  За дорученням Миколаївської обласної державної адміністрації, головою райдержадміністрації було ініційовано змінити ставку земельного податку у бік зростання до 1%, що дозволить значно збільшити надходження до сільського бюджету, спрямовувати кошти на вирішення соціально-економічних питань на території громад.

        Тетяна Кас`янова надала роз’яснення щодо визначення ставки земельного податку за земельні ділянки, що розташовані за межами населеного пункту та підбила підсумки кампанії з декларування доходів за 2016 рік.

Андрій Озерянов повідомив про використання земель державної форми власності без право установчих документів. Звернувся до селищного, сільських голів з проханням активізувати роботу по виявленню фактів незнаного використання земель. Окрім того, довів до відома присутніх порядок укладання угод соціального партнерства з суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на територіях підпорядкованих селищній, сільським радам.

         Селищному, сільським головам рекомендовано переглянути рішення про встановлення місцевих податків і зборів в частині плати за землю, адже у декількох громадах ставки земельного податку за земельні ділянки є заниженими та неактуальними.

          Підсумовуючи нараду, Алла Воробйова зазначила, що на сьогодні законодавчо створені всі передумови для збільшення доходів місцевих бюджетів, необхідна лише більш принципова позиція органів місцевого самоврядування та депутатського корпусу.

 

Всі новини →