Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Оплачувані громадські роботи, як тимчасове вирішення проблеми зайнятості населення

14/04/2017

       Залучення безробітних до оплачуваних громадських робіт – найбільш доступний шлях тимчасового вирішення проблем зайнятості. Під час таких робіт безробітні, відчуваючи свою корисність, отримують стимул до більш активного пошуку роботи.

         13 квітня 2017 року в Миколаївському районному центрі зайнятості був проведений інформаційний семінар на тему «Організація громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, у т.ч. для осіб з інвалідністю. Співпраця зі службою зайнятості – можливість раціонально розподілити власні кошти та використати підтримку держави».

        Даний семінар було організовано для головних бухгалтерів ОТГ та сільських рад.

        Директор РЦЗ Олександр Ткачук зазначив, що безробітні, зайняті на громадських роботах, є звичайними працівниками, які працюють за строковими трудовими договорами (не договорами ЦПХ). На них поширюється законодавство про працю. Специфіка питання полягає в співфінансуванні оплати даних робіт.

        Основні питання обговорені на семінарі, це - ознайомлення з можливістю тимчасового працевлаштування за сприянням державної служби зайнятості, перелік робіт, оформлення трудових відносин з роботодавцями, обов’язки роботодавця при організації громадських робіт, питання документообігу при юридичному оформленні громадських робіт, оплата праці та соціальні гарантії громадян, які беруть у них участь.

      Головний бухгалтер - Євгенія Русанова та провідний спеціаліст - Каневська Катерина відповіли на численні запитання присутніх.

 

Всі новини →