Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Спеціальна міжвідомча нарада щодо взаємодії УМВС, ВСП та органів виконавчої влади

04/02/2015

Наш район - у зоні особливої уваги. І пов’язано це насамперед з тим, що на території району розташований полігон, де зараз проходять навчання мобілізовані громадяни та періодично відновлюють боєздатність військовослужбовці, які перебували в зоні проведення антитерористичної операції. Кількість їх - досить значна. Тож, зрозуміло, що увага до забезпечення порядку та безпеки на територіях прилеглих Криничанської та Улянівської сільських рад і всіх населених пунктів повинна бути якомога підвищеною. Саме на цьому наголошували під час робочого візиту до нашого району начальника УМВС Миколаївської області Віталія Гончарова сільські голови, відповідно, Володимир Чечуй та Меланія Ракоча.

І ось, як реагування на проблему, у райдержадміністрації відбулась спеціальна міжвідомча нарада щодо взаємодії УМВС, військової служби правопорядку (ВСП), місцевих органів влади з попередження порушень з боку військовослужбовців Збройних Сил України, мобілізованих для участі в АТО. Вів зібрання Віталій Гончаров, участь взяли начальник Миколаївського гарнізону Володимир Догонов, начальник Миколаївського зонального відділу ВСП Андрій Тимошенко, обласний військовий комісар Олександр Іванов, голова райдержадміністрації Алла Воробйова, представники командування Широколанівського полігону, РВ УМВС.

Як зазначила Алла Воробйова, її підтримали Володимир Чечуй та Меланія Ракоча, болючим питанням, що негативно впливає на забезпечення правопорядку та безпеки на території населених пунктів цих сільрад, є реалізація, в тому числі неконтрольована, спиртних напоїв військовослужбовцям. Районною та місцевими органами влади за сприяння міліції вживаються заходи для наведення порядку (профілактичні бесіди з приватними підприємцями, обмеження режиму роботи закладів торгівлі, боротьба з самогоноварінням), але, як свідчить практика, цього не досить. Не всі підприємці, особливо в цьому «відзначається» власниця кафе, що розташоване біля траси в Улянівці, розуміють серйозність і складність ситуації, що вона може призвести до трагічних наслідків. Без перебільшення можна констатувати, що сьогодні, коли в країні тривають воєнні дії, жадібні громадяни наживаються на людських слабкостях, не усвідомлюючи, що наражають на смертельну небезпеку своїх рідних, друзів, односельців. Це ж можна сказати і про самогонників. Адже, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, людина, у якої ще може й бути зброя, не здатна контролювати свої вчинки. Зафіксовані також неодноразово випадки, коли спиртне приватним транспортом привозять з обласного центру і продають на трасі біля полігону.

Інформуючи про заходи, що вживаються з боку міліції, начальник УМВС області наголосив, що викоренити такі негативні прояви помахом «чарівної палички» неможливо, але обмежити - цілком реально. Для цього, крім іншого, буде збільшено кількість правоохоронців на територіях вищевказаних сільрад, охорону правопорядку забезпечуватимуть патрулі і, слід сподіватись, що будуть такі і спільні зі службою військового правопорядку.

Дано доручення начальнику РВ УМВС України Анатолію Носику у найкоротший термін розробити заходи, що сприятимуть підвищенню безпеки на території Миколаївського району.

Своє бачення ситуації висловили командир в/ч 1890 Ігор Микула, начальник військових зборів на полігоні Сергій Мусієнко, які наголосили, що з боку командування полігону також проводяться відповідні заходи, військовослужбовці не мають права пересуватись за межами частини зі зброєю, на часі - військово-ідеологічне виховання, а також внесли пропозиції щодо поліпшення ситуації, наголосивши на цілковитій підтримці і взаємодії з місцевою владою та міліцією.

Конкретні пропозиції надали і Володимир Догонов та Андрій Тимошенко. Алла Воробйова зазначила, що звернеться до депутатів районної ради і сподівається, що знайде підтримку, щодо прийняття рішення, яким буде обмежено і зведено до мінімуму на період режиму підвищеної готовності, що зараз оголошено в Україні, можливість реалізації спритних напоїв приватними підприємцями.

Учасники зібрання також побували на Широколанівському полігоні, на території Криничанської та Улянівської сільських рад, поспілкувались з приватними підприємцями у сфері торгівлі.

 

Всі новини →