Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

У «Дії» з’явилися послуги для ВПО

09/04/2024

Однією із задач управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Миколаївської РВА є інформування населення про новини та нові можливості через сервіс «Дія». Майже кожного дня до управління особисто та на гарячу лінію звертаються мешканці району та внутрішньо переміщені особи з різних питань, але найчастіше з соціальних виплат. Так, з 1 квітня звернулося 14 громадян щодо поновлення виплат ВПО, порядку виплат інвалідам ВПО та інше.

 Сьогодні Мінцифри разом із Міністерством соціальної політики доопрацювало послугу для ВПО. Тимчасово переміщеним особам в Україні спростили отримання відповідної довідки за допомогою сервісу «Дія». Тепер заявку можна буде подавати одному члену за всю сім'ю.

Також можна буде отримувати довідку і виплати на дітей, які народилися вже після переїзду. Дані про них автоматично підтягнуться зі свідоцтва про народження, нічого додатково вводити не треба.

Виплати надійдуть на картку того, хто подавав одну заяву для всіх. Довідка про ВПО буде в «Дії», а гроші – на картці «єПідтримка». Сервіс доступний тільки для громадян, які ще не мають довідки ВПО.

Хочеться нагадати, що влада розробила експериментальний проєкт із субсидування оренди житла (https://glavcom.ua/.../minsotspolitiki-anonsuvalo-novij...). Спершу такі субсидії плануються лише для переселенців, але потім її зможуть отримувати й інші українці, які потребують допомоги від держави.

Крім того, «Гаряча лінія 1548» Мінреінтеграції, у складі 36 операторів цілодобово приймає звернення українців: є можливість звернутися для вирішення всіх можливих кризових питань, як наприклад, оформлення статусу та виплат для внутрішньо-переміщених осіб, або питань виплат сім’ям військовополоненим тощо.

Всі новини →