Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Покладання квітів до пам’ятного знаку Жертвам Чорнобильської катастрофи в Березанці

26/04/2024

Сьогодні 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф - день, коли увесь світ згадує трагедію, що увійшла в історію, як наймаштабніша техногенна катастрофа людства.

За традицією, цього дня в Березанці відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку Жертвам Чорнобильської катастрофи. У заході взяли участь начальник управління цифрового розвитку Інна Токар та спеціалісти управлінь Миколаївської РВА. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто поклав своє життя заради майбутнього України. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Чорнобиль досі відгукується болем у душі. Болем за рідних, близьких, знайомих, які передчасно пішли з життя, болем за цю безжальну руйнацію людських долей. І цей біль не згасає із плином часу.

Через 36 років Чорнобиль пережив другу катастрофу - окупацію російськими загарбниками. З початком повномаштабного вторгнення окупанти захопили Чорнобильську АЕС та її персонал. Звільнити станцію від ворога вдалося лише в квітні 2022 року. Тоді над нею знову замайорів український прапор. Через напад була постійна загроза повторення катастрофи. Вона є і сьогодні, доки триває війна.

Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою.

Пам'ять про подвиг бережеться в серцях людей!

 

 

Всі новини →