Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Опановуйте сучасні професії безоплатно: освітні курси на Дія.Освіта

25/04/2024

Для того, щоб бути конкурентоспроможним, вміти фільтрувати інформацію та протистояти онлайн-шахраям, а також зробити наше життя комфортнішим, три роки тому Мінцифри створило портал Дія.Цифрова освіта. Майже мільйони українців завітали на портал, де можна безоплатно отримати цифрові навички. Вони ж знадобилися і під час російського вторгнення в Україну.

Сьогодні в Україні активно відбувається перенесення держпослуг у цифровий формат, тому держава потребує інструментів, які б допомогли адаптувати ці процеси під кожну людину.

Дія.Освіта: нові навички — нові професії. Вже сьогодні на порталі 180 серіалів з 48 професій . Це освітні серіали, що дозволять познайомитися з новими кар‘єрними можливостями та зробити перший крок до нової професії або зміни роботи, захиститися від кібератак та допомогти дітям під час війни.

Будь-хто може обрати персональну траєкторію навчання — і вивчати саме ті теми, які цікавлять найбільше. А для тих, хто ще не визначився з пріоритетами, доступний тест для пошуку професії — на основі відповідей користувача йому будуть запропоновані рекомендації щодо навчання та перелік актуальних для вас вакансій.

Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг продовжує розвиватися в цьому напрямку. Працівники управління постійно знайомляться з серіалами на порталі, отримують нові знання, покращують свої навички та проходять тестування, а як бонус мають ще й сертифікати. Так серед більш популярних серіалів між працівниками є: «Цифрові держслужбовці, цифрова грамотність держслужбовців», «Основи кібергігієни», «Доступ до відкритих даних», «Як захиститися від фейків і дезінформації». Крім того до переглядів серіалів долучають і інші управління райдержадміністрації, зокрема управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадкістю, які також переглядають серіали та покращують свої навики. Майже всі державні службовці пройшли тестування з цифрової грамотності та отримали сертифікати.

Пропонуємо державним службовцям переглянути три нові освітні серіали: «Кризові комунікації», «Кризові комунікації в управлінні персоналом» та «Міжнародне гуманітарне право і забезпечення міжнародних стандартів прав людини під час війни», які навчать ефективно взаємодіяти в команді та розуміти кризові ситуації.

У серіалах висвітлюється тема реакції на стрес та її вплив на психіку людини, а також взаємодія з оточенням. Крім того, детально аналізується роль комунікації та культури діалогу для ефективної взаємодії.

Особливу увагу приділено відділу управління персоналом на публічній службі та побудові якісних комунікацій у періоди криз. Освітні серіали також допоможуть навчитись ефективно працювати з конфліктами та знайти способи підтримки колег у стресових ситуаціях.

Освітній серіал з основ міжнародного гуманітарного права допоможе державним службовцям ефективніше працювати в умовах дії правового режиму воєнного стану та допомагати людям захищати їхні права.

Не стоять осторонь і громади, особливо це стосується працівників освітніх закладів. Управління постійно доводить до відома громад та населення інформацію про нові серіали. Найбільш цікавими та корисними для громад виявилися серіали «Особиста безпека підлітків», «Школа без цькувань. Учителю», «Навчання під час воєнного стану», «Проєкти у громадах» та «Громада 4.0».

Тож нагадуємо, що на платформі «Дія.Цифрова освіта» доступна велика кількість освітніх серіалів з різних професій. Усі вони безкоштовні. Навчайтесь, коли вам зручно і де вам зручно. А після перегляду серії складайте невелике тестування — для кращого засвоєння теми. Отримайте ваш сертифікат, він підтверджує здобуті вами навички та допоможе під час працевлаштування.

Всі новини →