Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Тижневі підсумки Миколаївської РВА!

19/04/2024

 Підсумовуємо тиждень, що минає. Коротко чим жив район впродовж останніх семи днів.

У селі Киселівка разом із першим заступником Андрієм Грейцем брали участь у заході з гуманітарного розмінування. Для нашого району це дуже важливо, бо значна територія щільно забруднена нездетонованими боєприсами. Саперами ТОВ «Українські сервіси розмінування» було продемонстровано процеси вилучення ВНП, розмінування машинами і механізмами, презентовано роботизовану систему дистанційного розмінування Bozenа 5+. Місія UDS - повернути до життя забруднені війною землі і вже зараз, відповідно до отриманого розпорядження про очищення 25 га території в с. Киселівка, вони приступили до розмінування.

На базі Чорноморського національного університету ім. Петра Могили в рамках Всеукраїнської програми «Ти як?» заступник начальника Раміль Агабеков брав участь у тренінгу «Ментальне здоров’я молоді Миколаївщини». Говорили про популяризацію серед молоді відповідального ставлення до свого ментального здоров’я, покращення психоемоційного стану та вчилися базовим навичкам першої психологічної допомоги.

Мешканці села Засілля Первомайської громади отримали можливість пити чисту воду. Нещодавно в селі запрацювала мобільна станція очищення питної води, якою може користувтись кожен бажаючий. Це стало можливим завдяки міжнародній організації Water Mission в рамках програми «Безпечна вода в Україні», у партнерстві з Міжнародною організацією з міграції ООН.

Волонтери з добровольчого будівельного батальйону «Добробат» продовжують відновлювати оселі мешканців району. Цього тижня у селі Шевченкове Шевченківської ТГ добробатівці провели ремонт даху в будинку літньої жінки, що був пошкоджений внаслідок обстрілів. Також в селі Новоселівка Первомайської ТГ волонтери розпочали відновлення одного з житлових будинків, повністю демонтували розбитий шифер, відновили латування даху та настелили нову покрівлю.

Проєкт «Класи безпеки» у районі розширюється та набирає популярності серед учнів шкіл. Новий безпековий простір з’явився в Степівській громаді на базі Широколанівського ліцею. Загалом це вже 27-й в районі навчальний простір, що відкрили в межах Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки».

Початок літньої оздоровчої кампанії покладено. За рахунок державної програми діти з будинку сімейного типу Коміних вже сьогодні відпочивають у Свалявському районі, Артек-Закарпаття. Попри все дитинство має бути щасливим і держава за цим пильнує.

Хоч ця весна для нас не є такою радісною як раніше, проте не забуваймо, що вже завтра День довкілля. Традиційно щорічно по всій країні проводяться заходи з благоустрою територій, населених пунктів, приводимо до ладу наші міста, селища та села.

Долучилися й ми. Усім колективом упорядковували територію навколо адмінбудівлі, висаджували молоді ялинки, самшит, квіти.

А також брав участь у ініціативі Державної екологічної інспекції "Шевченко єднає Україну" в рамках програми Президента "Зелена Країна". Енергійною командою висаджували молоді дубки, сіянці яких були зібрані з дуба Шевченка, в якому Великий Кобзар ховав свої малюнки. Під час акції висадили Алею Незламності із дубів Шевченка, як символ зеленого майбутнього України.

І в усіх наших громадах організовуються роботи з озеленення, прибирання й приведення в належний стан прибудинкових територій, парків, дитячих майданчиків, вулиць, узбіччя автодоріг, тротуарів, лісосмуг, впорядкування кладовищ, пам’ятників.

Вдячний кожному, хто в такий непростий для країни час намагається всіляко покращити стан довкілля.

Бережемо Україну разом.

Працюємо. 

Всі новини →