Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Тижневі підсумки Миколаївської РВА!

22/03/2024

Звітуємо за черговий насичений тиждень. Продовжуємо вирішувати нагальні питання та нарощуємо потенціал можливостей для соціального захисту наших мешканців.

Важливим був захід «Презентація екосистеми управління відбудовою DREAM для регіональних та місцевих органів влади» за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України і Проєктного офісу DREAM. Його проведено з метою залучення місцевих громад до роботи з екосистемою DREAM при відновленні та модернізації регіонів, а також зміни уявлення про можливості співпраці з міжнародними донорами, залучення інвестицій на потреби громад. Це дозволить покращити ефективність та забезпечити прозорість всіх етапів відновлення зруйнованих чи пошкоджених об'єктів.

Також спільно з громадами брали участь у обласній ZOOM – конференції щодо виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». У сільських голів залишилося небагато часу для перейменування вулиць. Давайте викорінимо радянські імперські міфи. На нашу українську історію ми маємо дивитися українськими очима й розвивати національну пам’ять про своє минуле маємо самі.

З боку міжнародних організацій триває підтримка постраждалого населення.

Так, на цьому тижні відокремлений підрозділ військових Капеланів, підпорядкований Церкві «Новий Заповіт», разом з Німецькими лікарями благодійної організації Eufomeda gGmbH відвідали села Засільє, Луч, Українка, Прибузьке, Степова Долина, Костянтинівка й надали допомогу у вигляді кваліфікованого медичного огляду та безкоштовної видачі ліків. Жителі мали змогу отримати консультації від лікарів-професіоналів та медпрепарати німецької якості.

До Галицинівської ТГ завітали фахівці ГО «Десяте Квітня» для реалізації програми, що спрямована на покращення захисту внутрішньо переміщених осіб і постраждалого населення. Фахівці надали правову, соціальну, психологічну, гуманітарну допомогу.

Коблівська ТГ в складі 18 громад України представляла наш район у Школі соціальної роботи, започаткованої за фінансової підтримки Уряду Швеції, Програми ООН, в партнерстві з Міністерством соціальної політики. Це гарний старт для наших громад у професійному зростанні та ще один крок до вирішення складних викликів.

На варті дитинства: профілактичні рейди в дії.

Службою у справах дітей здійснено виїзди до с. Воскресенське, де було обстежено умови проживання кандидатів в усиновлювачі. Також відбулась планова перевірка дитячого будинку сімейного типу Кулішів з с. Баловне.

Наші діти продовжують брати участь у спортивних іграх в рамках кампанії «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». На цьому тижні команди юнаків Новоодеських ліцеїв виборювали першість в змаганнях з футзалу.

Вітаємо переможців та призерів!

Через спорт формуємо національну патріотичну свідомість.

Днями для працівників Миколаївської РВА відбулося навчання з кібербезпеки. Зараз, коли ми спостерігаємо кібератаки на державні веб - ресурси, фішинг-розсилки від нашого імені, треба щодня пам’ятати про кіберзагрози. Доречи, і у нас є негативний досвід, коли шахраї розсилали листи від мого імені. Тож перевіряйте інформацію, довіряйте тільки офіційним джерелам та бережіть свої данні в кіберпросторі.

Працюємо. Далі більше.

 

Всі новини →