Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Тhe Mines Advisory Group

25/04/2024

 Зараз кожен має бути обізнаним з питань мінної безпеки. Ця тема вкрай актуальна, адже через війну більш ніж третина території України забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами.

За підтримки міжнародної неурядової гуманітарної організації - Mines Advisory Group, яка займається протимінною діяльністю в Україні і працює на території Миколаївської області, сьогодні в Освітньому Хабі ГО «ЕКО Березань» відбулася сесія з інформування населення про ризики, пов’язані з мінами та іншими вибухонебезпечними залишками війни на тему «Гуманітарне розмінування. Правила безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами». В зустрічі взяли участь Інна Токар, начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг, працівники управління, працівники Березанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області, депутати селищної ради та активні громадяни.

Під час зустрічі слухачі дізналися про те, з якими вибухонебезпечними предметами вони потенційно можуть зіткнутися, які дії можуть призвести до вибуху, за якими візуальними ознаками можна розпізнати місця, де можуть знаходитися ці предмети, та найголовніше – що робити у разі їх знаходження. Адже вкрай важливо дотримуватися алгоритму дій, аби не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Тому не треба нехтувати правилами мінної безпеки, особливо якщо ви мешкаєте на деокупованих територіях. Не забуваємо, що 1 рік активних бойових дій дорівнює десяти рокам розмінування.

Бережіть себе та дотримуйтеся правил поводження з вибухонебезпечними предметами!

Всі новини →