Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Просвітницько-інформаційний захід на тему «Запобігання ГЗН; подолання гендерних стереотипів» у Березанці

16/04/2024

Попри багаторівневу протидію домашньому та гендерному насильству ця проблема зберігає актуальність в Україні, де чимало наших громадян, переважно жінок, продовжують з різних причин залишатися у травматичних аб’юзивних стосунках.

15 квітня у Березанці фахівцями ГО «Десяте Квітня» було проведено просвітницько-інформаційний захід на тему «Запобігання ГЗН; подолання гендерних стереотипів». Захід провела фахівець з питань ГЗН Марина Танцерева. Його учасниками були представники управлінь Миколаївської РВА, фахівці відділу соціального захисту населення, медики а також працівники служби у справах дітей та закладів освіти Березанської територіальної громади.

Метою таких навчань, за словами організаторів, є підсилення діяльності із запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство.

Під час заходу були розглянуті поняття стать та гендер, гендерні ролі та гендерні стереотипи, гендерно зумовлене насильство та його види. Обговорили питання: «Проявиви гендерних ролей чоловіка та жінки», «Гендерний стереотип - це добре чи погано?». Розглянули важливі питання з профілактики та запобігання ГЗН, а також супровід постраждалих від насильства. Дізналися про алгоритм дій для виходу з насильницьких стосунків та де шукати допомоги.

Особливу увагу приділили питанням гендерної нерівності у сфері зайнятості та права, характерним проявам дискримінації при прийомі на роботу чи звільненні.

В рамках семінару учасникам продемонстрували відеоролики за темою зустрічі та відповіли на питання.

Проект реалізується за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні

Всі новини →