Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Тижневі підсумки Миколаївської РВА!

15/03/2024

У природи – все за планом. Весна. Вона віщує багато всього, і для України, і для кожного з нас.

Ще один тиждень позаду. Як зазвичай о цій порі оперативне зведення.

Важливі проблеми традиційно вирішуємо спільно. На початку тижня за моїм дорученням було організовано виїзд зацікавлених сторін на аварійну дорогу загального користування місцевого значення (Одеса-Новоазовськ)-Лимани-Вікторівка, яка сполучає шість сіл Березанської громади між собою та з трасою міжнародного значення. Замовник та підрядник попередньо оцінили обсяги виконуваних робіт, які зафіксують у дефектному акті та визначать конкретні терміни. Працюємо на результат.

Підтримка постраждалого населення з боку міжнародних лікарських організацій триває. Жителі с. Засілля Первомайської ТГ мали змогу пройти курс лікування та отримати консультації від лікарів-професіоналів. Також люди отримали безкоштовно консультації та медпрепарати німецької якості. Стало можливим це завдяки співпраці всіх гілок влади.

Задля посилення соціального захисту переселенців відбулось засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб. Підсумували основні напрямки Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року на території Миколаївського району. В планах організувати проведення засідань рад ВПО громад, підготувати дорожню карту для внутрішньо переміщених осіб для вирішення невідкладних соціально-побутових питань.

Днями Службою у справах дітей Миколаївської РВА спільно з Миколаївською філією Центру Зайнятості організовано та проведено онлайн семінар з особами, які перебувають на обліку, як безробітні. Говорили про порядок створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, головні вимоги до кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі. Акцентували на виплаті державної допомоги всіх категорій, грошовому забезпеченні батьків-вихователів і прийомних батьків, оплаті послуг здійснення патронату над дитиною та виплаті соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя.

З цих же питань було організовано виїзне засідання «круглого столу» в Благодатненському старостинському окрузі Чорноморської ТГ та проведено рейди «Урок» і «Діти вулиці».

Варто зазначити, що під час попередніх рейдів в селі Чорноморка було виявлено родину з немовлям в складних життєвих обставинах. Тричі виїздили і наполегливо переконували матір тимчасово змінити умови проживання та убезпечити життя дитини. І сьогодні родину влаштовано до Миколаївського обласного центру соціально-психологічної допомоги.

Також на цьому тижні відбулось засідання колегії Служби у справах дітей обласної військової адміністрації, де розглянули підсумки роботи районних Служб за 2023 рік в умовах дії воєнного стану.

Приємно, що було позитивно відзначено роботу Служби у справах дітей Миколаївської РВА, щодо розвитку в районі сімейних форм виховання та вжиття заходів із активізації роботи по створенню патронатних сімей.

Наші вміють працювати!

В освітніх закладах продовжується експериментальний проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі», обладнуються «Класи безпеки», проводиться профілактична робота, отримання знань правил пожежної, мінної безпеки, цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги. На цьому тижні відкрито ще два осередки безпеки на території Галицинівської ТГ та у м.Нова Одеса. Дійсно, у наших важких реаліях такі тематичні класи мають вкрай важливе значення.

Заходи ІІІ етапу всеукраїнських змагань «Пліч - о- пліч Всеукраїнські шкільні ліги» продовжують збирати учнів у шкільних спортивних залах. Днями на базі Новоодеського ліцею № 2 відбулися ігри з баскетболу юнаків і дівчат п’яти громад - Березанської, Коблівської, Ольшанської, Новоодеської, Костянтинівської.

Турнір був надзвичайно драйвовий. По завершенню вручили заслужені нагороди. Вітаємо переможців, призерів та усіх учасників змагань. Бажаємо не зупинятися на досягнутому.

За можливість проводити змагання дякуємо кожному і кожній, всім, хто боронить рідну землю.

Невтомно нагадую про заходи безпеки, а особливо під час повітряних тривог.

Всі новини →