Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

ОСВІТНІЙ КУРС «ДЕРЖАВА БЕЗ БАР’ЄРІВ»

15/03/2024

Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Миколаївської районної військової адміністрації інформує, що безбар’єрність — це не просто будування пандусів, це нова філософія суспільства, в якому комфортно всім.

«Наше основне завдання — забезпечити безбар’єрний підхід на державній службі, аби такі цінності, як рівність та повага, були в основі всіх рішень державних службовців. Саме така мета лежить в основі освітнього серіалу від Дія.Освіта «Держава без бар’єрів», – розповіла заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані.

Серіал створено перш за все для державних службовців усіх рівнів. У шести серіях тривалістю від 6 до 12 хвилин розкриваються такі питання :

o як установам бути більш відкритими, дружніми і доступними для різних людей, що таке безбар’єрне спілкування;

o безбар’єрність в Україні і світі, її засади;

o безбар’єрність на робочому місці;

o як внутрішня культура установи впливає на рішення, які її працівники ухвалюють на своїх місцях;

o як ухвалювати рішення, використовуючи інклюзивний підхід і враховуючи потреби різних груп людей.

 «Майже третина населення України періодично звертаються за адміністративними послугами. Тому вкрай важливо, щоб шлях до отримання цих послуг був зрозумілим, доступним та безбар’єрним. Так формується репутація державних службовців, так з’являється довіра до держави загалом та органів влади всіх рівнів», – додала радниця-уповноважена президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна.

Щоб отримати сертифікат, який дає 0,1 кредиту ЄКТС, потрібно скласти тест після перегляду усіх серій.

Дивіться серіал і реалізовуйте нові уміння у своїй діяльності :https://osvita.diia.gov.ua/courses/barrier-free-government

Курс Міністерства цифрової трансформації створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» в партнерстві з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності Тетяною Ломакіною, Національним агентством України з питань державної служби, громадською організацією «Безбар’єрність», Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні, МЗС Данії та представниками громадянського суспільства та експертами.

Всі новини →