Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Державна компенсація вартості техніки та обладнання

11/08/2020

Наказом Мінекономіки України від 30.07.2020 №1423 затверджено черговий розподіл коштів, передбачених на 2020 рік за програмою «Фінансова підтримка сільгоспвиробників» за напрямом часткової компенсації (25%) вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва у розмірі 47,5 млн.грн. (в цілому по Україні) сільгоспвиробникам, які придбали техніку та обладнання вітчизняного виробництва у червні 2020 року. Кошти розподілені між уповноваженими банками для перерахування їх на поточні рахунки сільськогосподарських товаровиробників.

Так, від початку року аграріям України виплачено близько 716,0 млн.грн. компенсації за придбану сільськогосподарську техніку та обладнання.

Попередньо у червні 2020 року сільгоспвиробникам було відшкодовано 104,5 млн.грн. за придбані техніку та обладнання у грудні 2019 року та січні-травні 2020 року. Також, для погашення заборгованості перед аграріями за жовтень-листопад 2019 року у травні 2020 року було спрямовано 565,9 млн.грн.

Загалом у 2020 році кошти отримали 1 481 аграрії, які за вказаний період придбали 2 295 одиниць сільгосптехніки та обладнання на суму 2,8 млрд.

До речі, в рамках реалізації бюджетної програми «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» Мінекономіки розширило перелік української сільгосптехніки, вартість якої компенсується. До переліку додано 1175 нових найменувань техніки та обладнання, тепер їх налічується 13719 від 183 заводів-виробників. Перелік заводів-виробників також збільшився на 2 заводи-виробника.

Зокрема, до нових одиниць техніки додалися трактори ХТЗ, ЮМЗ, ХТА, зернозбиральні комбайни Скіф, Славутич, самоскиди-зерновози КрАЗ, самохідні обприскувачі, а також ґрунтообробна і посівна техніка, обладнання для утримання тварин тощо.

Оновлення виробничого оснащення дає змогу виробникам сільськогосподарської техніки та обладнання підвищувати свою конкурентоспроможність своїх виробництв та збільшувати прибутки.

Із Переліком вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3fRKzVL

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОДА

Всі новини →