Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 202 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів»

21/05/2020

Уряд підтримав зміни до постанови Кабінету Міністрів України              від  03.03.2020 № 202 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів»                                  (далі – Постанова). Це дозволяє розширити коло суб’єктів господарювання АПК та створює рівний доступ до отримання державної підтримки за залученими в банках кредитами.

Тепер всі без винятку суб’єкти господарювання агропромислового комплексу – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи – підприємці зможуть звернутися до банківських установ, які підписали з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва (далі – уповноважені банки) та залучати кредитні ресурси, плата за які буде здешевлюватися державою.

Аграрії мають можливість отримати компенсацію за сплачені у поточному році відсотки за користуванням кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшеними на 5 відсоткових пунктів.

Учасниками програми стануть суб’єкти господарювання АПК, які залучили:

- короткострокові кредити для покриття виробничих витрат;

- середньо- і довгострокові кредити для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення, а також для будівництва і реконструкції виробничих об’єктів             (у тому числі сховищ для зберігання овочів, фруктів та ягід).

Компенсація здійснюється уповноваженим банком щомісяця, виходячи із суми фактично сплачених позичальником уповноваженому банку відсотків за користування кредитом за відповідний період.

Також зазначаємо що, відповідно до умов Постанови, діятиме обмеження в компенсаційних коштах на суб’єкт:

- для позичальників та пов’язаних із ними осіб, які провадять діяльність у галузях тваринництва – 15 млн гривень;

-  для інших таких суб’єктів та пов’язаних із ними осіб – не більше             5 млн гривень.

Наразі Мінекономіки продовжується робота з підписання Меморандуму про загальні засади співробітництва з банківськими установами. Перелік таких банків поновлюється та на сьогодні нараховує більше 20 установ.

З переліком можна ознайомитись за посиланням http://www.mk.gov.ua/ua/oda/pidrozidyly/apk/financy_pidtymka/.

Всі новини →