Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

ДЛЯ ПРОГНОЗНОГО РОЗРАХУНКУ МАЙБУТНЬОЇ ПЕНСІЇ ВПРОВАДЖЕНО НОВИЙ ЕЛЕКТРОННИЙ СЕРВІС – “ПЕНСІЙНИЙ КАЛЬКУЛЯТОР”

27/01/2020

Пенсійний калькулятор доступний в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та дає змогу розрахувати пенсію за віком згідно із статтями 26, 27, 28, 29 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. При обчисленні страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України.

Для врахування періодів трудової діяльності та інших періодів, що враховуються до стажу роботи для призначення пенсії, користувачам додатково надана можливість їх ручного введення.

За результатами розрахунку на перегляд користувачу надається сума розрахованої пенсії та формується протокол, який містить інформацію про всі складові такого розрахунку (помісячний розрахунок заробітної плати та страхового стажу, індивідуальні коефіцієнти тощо).

Сервіс не здійснює припущень щодо рівнів зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки або рівня інфляції і дозволяє оцінити прогнозний розмір пенсії в умовах і цінах на момент проведення розрахунку.

Результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та доступні для перегляду в будь-який час.

Пенсійний калькулятор має зручну екранну форму для роботи з інформацією та зрозумілий у використанні функціонал.

Доступ до вказаного сервісу на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису (раніше – ЕЦП).

 

 

 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ РОЗ’ЯСНЮЄ

Пенсійний вік для жінок на сьогодні визначається залежно від дати народження. У 2020 році пенсійний вік для жінок до 1 квітня становить 59 років, з 1 квітня - 59 років і 6 місяців. З 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок становитиме 60 років.

Наприклад, в цьому році жінки, які народилися у період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року, можуть вийти на пенсію після досягнення віку 59 років 6 місяців. А жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року, можуть отримати пенсію за віком лише після досягнення ними віку 60 років у 2021 році.

Починаючи з 1 січня 2028 року пенсія за віком може бути призначена незалежно від віку, якщо людина має 40 і більше календарних років страхового стажу.

Страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, у 2020 році становить не менше 27 років. З кожним наступним роком він зростатиме на один рік - до 35 років у 2028 році.

Тривалість страхового стажу, яка дає право на пенсію, визначається на дату досягнення пенсійного віку.

Більше деталей за посиланням:

https://www.pfu.gov.ua/33642-umovy-pryznachennya/

 

 

 

 

Всі новини →