Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській райдержадміністрації

06/09/2019

04 вересня 2019 року о 0900 проведено чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови Миколаївської райдержадміністрації Олексія Бродецького.

Були запрошені Т.А.Скибицька – заступник начальника управління екології департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради та Г.І. Власов – головний інженер КП «Миколаївкомунтранс».

На засіданні розглянуто низку важливих питань, а саме:

1.     Про попередження загибелі людей в житловому секторі Миколаївського району протягом опалювального періоду 2019-2020 року.

2.     Про попередження виникнення загорянь на полігоні твердих побутових відходів у пожежонебезпечний період.

3.     Про надання допомоги та сприяння при проведенні інвентаризації та перевірці технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання на території Миколаївського району.

Крім того Максимом Араліним – головним інспектором Миколаївського РС ГУ ДСНС України у Миколаївській області доведено інформацію, що на території Миколаївського району з початку року виникло 111 пожеж (Веснянська ОТГ – 15, Нечаянська ОТГ – 7, Ольшанська ОТГ – 21 на яких загинула 1 людина, Михайлівська ОТГ – 6, Радсадівська ОТГ – 14 на яких загинула 1 людина) на яких зареєстровано загибель 3 осіб.

Тетяною Скибицькою проінформовано, що з 2015 по 2018 тривало будівництво огорожі міського полігону твердих побутових відходів, яке завершено у 2018 році. Всього встановлено 2424 м огорожі.

Глеб Власов зазначив, що з метою недопущення пожеж та своєчасного реагування на загоряння КП «Миколаївкомунтранс» проведено наступні організаційні заходи, а саме створено добровільну пожежну дружину, запроваджено систему оповіщення членів добровільної дружини та відповідальних осіб підприємства; запроваджені систематичні тренування для членів добровільної пожежної дружини; створено резерв інертних матеріалів для тушіння пожеж; проведено ревізію та поповнено запас протипожежних засобів згідно існуючих норм; для протипожежних цілей відновлено існуючу свердловину технічної води.

Разом з тим, Максим Аралін повідомив, що протягом вересня              2019 року буде проведено інвентаризацію та перевірку джерел протипожежного водопостачання, розташованих на території Миколаївського району.

З вказаних вище питань комісією прийнято відповідні рішення, які доведені до відповідальних виконавців.

 

Всі новини →