Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Засідання місцевої комісії для прийняття рішень стосовно формування пропозицій щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

14/08/2019

13.08.2019 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Бродецького О.О. відбулося засідання місцевої комісії для прийняття рішень стосовно формування пропозицій щодо визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, рецензування звітів про оцінку житла, виплату грошової компенсації, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. 

У засіданні комісії взяли участь: сільські голови (крім Петрівського сільського голови), діти сироти та позбавленні батьківського піклування, їх опікуни,представники управління соціального захисту населення райдержадміністрації, служби у справах дітей райдержадміністрації, управління з питань містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, фінансового управління райдержадміністрації, відділу освіти райдержадміністрації, Миколаївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

         Голова комісії  Бродецький О.О.  після вступного слова поцікавився у присутніх дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та опікунів чи роз’яснено їм Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів Українивід 26 червня 2019 року № 616).  Наголосив на тому, що зміни надали право звертатись за отриманням коштів не тільки дітям-сиротам, а й дітям, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа.

      Директор центру СССДМ Шелаєва К.Г. доповіла, що до центру  звернулося з заявою 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виявили бажання отримати  грошову компенсацію на придбання житла. Ім надані  роз’яснення щодо реалізації прав на придбання житла, усіх взято під соціальний супровід.  

 Начальник управління соціального захисту населення Пінькова А.Л. у своєму виступі повідомила, що всі діти за місцем їх проживання рекомендованим листом були повідомлені про можливість отримання житла за рахунок субвенції або призначення грошової компенсації, підтвердила той факт, що з заявами  про виплату грошової компенсації дійсно звернулись особисто 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які надали необхідний пакет документів (паспорт, ідентифікаційний номер, копію розпорядження про встановлення статусу). 

 Після, слово взяла начальник служби у справах дітей Н.В.Бичкова, вона доповіла про роботу, проведену щодо перевірки наявності майна у дітей, які претендують на компенсацію, обстеження умов їх проживання.

   Більшістю голосів було прийнято рішення комісії  внести пропозицію для розгляду на засіданні обласної комісії щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації для придбання житла всім 13 дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, які звернулися за компенсацією.

   Відповідне рішення направлено до обласної комісії.

 

Всі новини →