Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Підготовка дитячих закладів відпочинку

07/05/2019

Поліпшення та зміцнення фізичного і психологічного стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей забезпечується шляхом організації оздоровлення та відпочинку дітей, зокрема у період канікул.

Проте, протягом останніх років зберігається стійка тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, обумовлена впливом різних негативних факторів соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру. За даними Держстату, при щорічному зменшенні кількості дітей віком до 17 років показник їх захворюваності підвищується. Національна академія медичних наук констатує, що 80 відсотків випускників шкіл мають хронічні захворювання.

Також прослідковується негативна тенденція до зменшення кількості дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і неналежного їх використання. Так, вже другий рік поспіль пришкільні відпочинкові табори організовуються на базі лише закладів загальної середньої освіти Миколаївської районної ради. У школах об’єднаних територіальних громад створюються прогулянкові табори без харчування. Така організація дозвілля дітей не може розцінюватися як повноцінний відпочинок. Адже, відповідно до вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», дитячі заклади оздоровлення та відпочинку створюють умови для проживання, харчування, медичного обслуговування, виховання дітей, розвитку їх інтересів та здібностей, здобуття елементарних трудових навичок тощо відповідно до державних соціальних стандартів оздоровлення та відпочинку дітей. Окрім того, в таборі з денним перебуванням діти повинні перебувати не менше 6 годин. Очевидно, що без забезпечення дітей повноцінним харчуванням відповідно до фізіологічних потреб і енерговитрат це не можливо.

Відділ освіти Миколаївської райдержадміністрації в цьому році планує організувати роботу 11 пришкільних таборів з 29 травня по 15 червня. З метою перевірки готовності пришкільних таборів до прийняття дітей, створено районну комісію, до складу якої увійшов і представник Держпродспоживслужби. За результатами комісійних обстежень відповідних приміщень закладів загальної середньої освіти, буде надано оцінку щодо відповідності дитячих таборів вимогам законодавства, у тому числі санітарного.

 

Всі новини →