Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

УВАГА! ВВІДНА № 1по Командно-штабним навчанням!

19/03/2019

УВАГА! ВВІДНА № 1по Командно-штабним навчанням!

 

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

 

За інформацією Миколаївського обласного гідрометеоцентра.

Циклон, який сформувався над Туреччиною, переміщується в північному напрямку на південну частину України через АР Крим, Миколаївську, Одеську, Херсонську та Запорізьку області.

Унаслідок переміщення циклону з активними атмосферними фронтами протягом 19-20 березня 2019 року на території Миколаївської області передбачається різка зміна погодних умов – сильні опади у вигляді дощу подекуди з градом, шквальний вітер з поривами  35 м/с. Температурні показники вдень сягатимуть +12˚С, вночі +2+7˚С.

Очікувана гідрометеорологічна обстановка погіршуватиметься утворенням інтенсивного поверхневого стоку, можливим підняттям рівня води, зокрема в басейнах річок Південний Буг, Інгулець, Березань, Гнилий Єланець, що може спричинити затоплення житлових та господарьских споруд, об’єктів суб’єктів господарювання на територіях окремих населених пунктів. Несприятливій гідрологічній ситуації сприятиме зниження прпопускної можливості річних русел і, як наслідок, переповнення ставків, водосховищ, зокрема по руслах зазначених річок та їх притоків. Можливе накопичення дощової води на нижчих ділянках рельєфу, активізація зсувних процесів тощо.

Існує вірогідність пошкодження та руйнування об’єктів житлового фонду, соціальної, адміністративної, промислової сфер економіки, падіння та пошкодження дерев, рекламних споруд внаслідок поривів шквального вітру. Крім того, ймовірні ускладнення у транспортній інфраструктурі, пошкодження інженерних мереж та комунікацій, масові відключення від мереж електропостачання та зв’язку. 

Ускладнення погодних умов 19-20 березня віпповідає ІІІ рівню небезпечності (червоний).

 

Інформація буде уточнюватись прогнозами та штормовими попередженнями.

 

Всі новини →