Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Що потрібно знати про монетизацію субсидій

18/02/2019

  Кабінетом Міністрів України 6 лютого 2019 року прийнято рішення щодо монетизації субсидій. Це означає, що вже в березні цього року гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії готівкою.

          Всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.

         Пенсіонерам субсидію виплатить Пенсійний фонд одночасно з виплатою пенсії, на відповідні рахунки у банківських установах. Тим, хто отримує пенсію через відділення поштового зв’язку, субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта.

         Сенс нового механізму полягає у тому, що домогосподарство отримуватиме підтримку від держави у вигляді субсидії готівкою і далі зможе самостійно розраховуватися за спожиті послуги, а зекономлені кошти використати на свій розсуд.

         Всі, хто звернувся вперше за субсидією у 2019 році, беруть участь у діючій моделі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалювального сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через Ощадбанк.

         Кожному одержувачу субсидії, якому допомогу призначено з 2018 року, у березні Укрпошта доставить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії від Уряду для оплати комунальних послуг.

Таким чином, Урядом буде здійснено пілотування паралельно двох моделей монетизації, і за результатами аналізу їх ефективності прийматиметься рішення щодо впровадження однієї з них з травня 2019 року.

 

Всі новини →