Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Попередження пожеж та загибелі людей на них у зимовий період

16/01/2019

        З метою недопущення виникнення пожеж, загибелі та травмування людей на  них, необхідно суворо дотримуватись правил пожежної безпеки, а саме:

    1. Використовуючи  електрообігрівачі, перевірте справність електропроводки, щитів, розеток та штепсельних вилок приладів, не допускайте використання у електролічильнику некаліброваних плавких вставок (жучків).

         2. Не варто користуватися саморобними та кустарно виготовленими електрообігрівачами. Пам’ятайте: найбільшу кількість пожеж спричинюють саме вони!

         3. Опалюючи приміщення піччю – перевірте, чи не з’явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу, та згодом оглянувши її ззовні, – у місцях тріщин буде добре видно закоптіння. Виявлені тріщини необхідно замастити глиною чи розчином. І взагалі ремонт печей можна доручати виключно фахівцям. Особливу обережність слід виявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям.

         4. Не розпалюйте печі гасом, соляркою, бензином, та іншими легкозаймистими рідинами, не ставте в притул до них меблі, ліжка, спалимі предмети, дрова.

         5. Не залишайте газову плитку ввімкненою на ніч. Не зберігайте на горищах та в підвалах легкозаймистих речовин, тримайте ці прміщення завжди під замком – це вбереже вас від непроханих гостей, необережність яких може спричинити пожежу.

         6. Не допускати використання для підігріву в ліжку не сертифікованих в  Україні електричних простирадл.

         7. Не допускати паління цигарок у ліжку.

         8. Особливо опікуйтесь тим, аби під час обігріву житла не постраждали діти, аби ж їхні пустощі не призвели до біди!

          При виникненні надзвичайної ситуації, пожежі негайно повідомляйте оперативно-рятувальну службу за номером 101

 

Всі новини →