Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Україна повністю виконує вимоги із впровадження реформ – Президент України зустрівся із Віце-президентом Єврокомісії

13/12/2018

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з Віце-президентом Європейської Комісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдісом Домбровскісом обговорим проведення реформ в Україні та підтримку Євросоюзом євроатлантичного напрямку розвитку нашої країни.

Під час спільної прес-конференції із Віце-президентом Європейської Комісії, Глава держави зазначив, що Росія боїться єдності та солідарності світу з Україною у протидії російській агресії та боротьбі із захисту нашої незалежності, територіальної цілісності.

«Для Путіна є нестерпним європейський успіх України. Це додаткова мотивація для нас бути більш рішучими в реформах, поверненні України в сім’ю європейських народів. Ми дуже цінуємо позицію Європейської комісії, Віце-президента про те, що двері для України мають залишатись відкритими», - наголосив Петро Порошенко.

Президент подякував за рішення про надання чергового траншу макрофінансової допомоги Україні. «Це символізує підтримку України у важкі часи і сприятиме фінансовій стабільності. Це, а також майбутнє рішення МВФ, забезпечить додаткову впевненість інвесторам, які планують прийти в Україну», - сказав він.

«Це є визнанням прогресу України на шляху європейських трансформацій. Хочу підтвердити, що ми важко працюємо, щоб це відбулось. Ми виконали всі 6 умов з реформ для виділення першого траншу. Після оціночної місії, ЄС прийняв це рішення. Сьогодні ми обговорили наступні кроки, необхідні для другого траншу», - також наголосив Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що під час переговорів обговорювалось питання імплементації Угоди про Асоціацію, що є потужним стимулом реформ. «Україна рішуче налаштована просуватись далі в контексті порядку денного реформ. Як Глава держави, я повністю відданий цій програмі реформ. Я пишаюсь бути лідером реформ і ми робимо все можливе, щоб впровадити їх якнайкраще», - сказав Президент.

Петро Порошенко також зазначив, що настав час встановити нові прагматичні цілі в стосунках між ЄС та Україною. «За останній місяць, Україна висунула конкретні пропозиції щодо поглиблення секторальної співпраці в сферах цифрового ринку, енергетичного ринку, юстиції, свободи та безпеки. Ми віримо, що це можливо і розраховуємо на підтримку наших партнерів, бо успіх України – це успіх всього ЄС, всієї європейської родини»,  - додав Президент.

Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс, в свою чергу зауважив, що з часу Революції Гідності в Україні багато чого змінилося, але багато прагнень досі ще треба досягнути. «За останні роки багато реформ, яких вимагали українці, почали впроваджуватись і ми хочемо, щоб Україна досягла успіху в цьому, незважаючи на труднощі та перешкоди», - додав він.

Віце-президент Єврокомісії зазначив, що ЄС виділив 500 млн євро макрофінансової допомоги цього тижня. «Це не тільки жест солідарності, а й знак того, що Україна повністю виконує вимоги по реформам», - підкреслив Валдіс Домбровскіс.

Він також сказав: «Імплементація цих реформ направлена на боротьбу з корупцією, реформування корпоративного управління, краще управління державними фінансами. Ми сподіваємось, що ця підтримка допоможе українській владі стабілізувати економічну та фінансову ситуацію, а також впроваджувати подальші реформи. Це також надасть впевненості інвесторам щодо майбутнього України».

«Хочу подякувати Вам особисто, пане Президенте, за Вашу відданість реформам. Бажаю Вам та українському народу миру та процвітання в 2019 році», - зазначив Віце-президент Єврокомісії.

Всі новини →