Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Відбувся перший Всеукраїнський Форум Національної дитячої ради «Почуй і підтримай дитину»

10/12/2018

7-9 грудня пройшов перший Всеукраїнський форум «Почуй і підтримай дитину» Національної дитячої ради, що створена за ініціативи Уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби. У форумі взяли участь діти та молодь, які є представниками шкільного самоврядування, та випускники інтернатних закладів з усієї України.

«Ми можемо думати, що знаємо потреби дітей. Але це не завжди так. І для того, щоб по-справжньому зрозуміти їхні проблеми, ми повинні запитати самих дітей і прислухатися до їхньої думки. Ми маємо дати дітям можливість впливати на рішення, які їх стосуються. Форум – місце, де діти можуть відкрито поспілкуватися з дорослими, обговорити свою участь у прийнятті рішень на національному рівні. Діти мають право бути почутими», - зазначив Уповноважений з прав дитини.

Під час форуму діти також мали можливість поспілкуватися з Міністром освіти і науки Лілією Гриневич. «Сьогодні молодь активна і ініціативна. Зараз ми працюємо над впровадженням реформи Нова українська школа, і мені цікаво почути ваші думки та пропозиції», - зауважила Міністр.

Серед питань, які цікавили учасників форуму, зокрема і фінансування шкіл, розвиток інклюзивної освіти. Юні учасники цікавились і тим, як вони особисто можуть впливати і допомагати у тому, щоб зробити школу доступною для всіх.

«Ви зібралися тут, щоб спланувати, яким чином ваш голос буде впливати на рішення на національному рівні. Україна – це європейська країна. В усіх європейських країнах діти беруть участь у вирішенні питань, які стосуються їх життя, щоб впливати на своє майбутнє. І Україна теж повинна слідувати цим хорошим традиціям. Сьогоднішнє покоління вже з дитинства готове активно брати участь у формуванні політики, і ми маємо надати йому цю можливість», - звернувся до дітей директор Міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі Містечка» Андрій Чупріков.

Всі новини →