Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Президент провів зустріч із Прем’єр-міністром Республіки Хорватія

08/11/2018

      Під час візиту до Гельсінкі Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем.

     Співрозмовники обмінялися думками з актуальних питань двосторонніх відносин та взаємодії у міжнародних організаціях.

    Було наголошено на важливості консолідації міжнародних зусиль для відновлення територіальної цілісності України та протидії подальшій агресії РФ, розширенню її військової присутності в акваторії Азовського моря і Керченської протоки, в тому числі шляхом посилення санкцій.

   Лідери відзначили важливість підвищення координації зусиль для нейтралізації російського втручання у виборчі процеси в Україні та ЄС у 2019 році.

   Петро Порошенко та Андрей Пленкович висловили задоволення збереженням високої динаміки розвитку двостороннього політичного діалогу. Відзначено відновлення роботи Спільної українсько-хорватської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, а також практичну діяльність Робочої групи з вивчення унікального досвіду Хорватії в мирній реінтеграції тимчасово окупованих територій, останнє засідання якої відбулося в Києві 25 жовтня 2018 року.

   Під час зустрічі було також обговорено перспективи розвитку співпраці у сфері енергетики для зміцнення енергетичної безпеки Європи.

Всі новини →