Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Перспективна модель створення територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Миколаївському районі

08/11/2018

Відповідно до Указу Президента України від 06.06.2016 № 240/2016 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року “Про Стратегічний оборонний бюлетень України” на базі військових комісаріатів заплановано створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

З метою інформаційно-роз’яснювальної кампанії  07 листопада 2018 року у Миколаївському районному військовому комісаріаті за участю представників Миколаївської районної державної адміністрації, Миколаївської районної ради та представників сільських рад проведено брифінг щодо реформування військового комісаріату у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки на території відповідальності Миколаївського району Миколаївської області.

Першим заступником голови Миколаївської райдержадміністрації Олексієм Бродецьким та військовим комісаром Миколаївського РВК Сергієм Мальком було розглянуто ключові питання та основні шляхи реалізації Перспективної моделі створення ТЦК на території Миколаївського району.

Проблеми, що потребують розв’язання

Розвиток Збройних Сил України за західними стандартами та   реформування державної системи мобілізації і мобілізаційної підготовки на основі базових європейських підходів передбачають реформування та забезпечення ефективного функціонування місцевих органів військового управління, якими є військові комісаріати.

Пріоритетними напрямами проведення цих заходів буде переформатування завдань, покладених на військові комісаріати, які повинні трансформуватися від адміністративно-примусових до рекрутингових та соціально-сервісних.

Діяльність створених територіальних центрів має поділятися на такі складові:

оборонна робота (комплектування особовим складом в мирний час та особливий період, організація та ведення територіальної оборони);

соціальна підтримка та юридична допомога населенню у воєнній сфері.

 

Всі новини →