Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

У Миколаївській райдержадміністрації обговорили питання реформування медичної галузі

13/09/2018

13 вересня 2018 року голова райдержадміністрації Алла Воробйова за участю головного лікаря комунального закладу “Миколаївський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги”  Петра Баранова провела нараду з селищним, сільськими, головами,  завідувачами ФАПів та медичними працівниками лікарських амбулаторій.

На початку наради Алла Володимирівна та Петро Володимирович вручили завідуючому Ковалівською амбулаторією ЗПСМ  Володимиру Катюжинському новий електрокардіограф. Тепер жителі села зможуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу, маючи в арсеналі таке сучасне медичне обладнання, сільська установа медицини зможе проводити своєчасне та якісне обстеження пацієнтів.

Головним питанням було питання проведення медичної реформи та механізм втілення цієї реформи на практиці. Як зазначила голова райдержадміністрації медична реформа є незворотною і вкрай важливою. Тому необхідно докласти зусиль, аби вона була на користь людям, особливо в сільській місцевості. На даному етапі основне завдання - забезпечити на всіх рівнях інформаційно – роз’яснювальну роботу серед жителів району, так як заключати договори з сімейними лікарями мають усі верстви населення – і дорослі, і діти, і пенсіонери.

Голова райдержадміністрації звернула увагу селищного та сільських голів, працівників медичних закладів району на необхідність активізації роботи щодо підписання декларацій з лікарями. Адже саме від кількості декларацій, підписаних населенням району з лікарями, буде залежати фінансування медичної галузі району. Також увага приділялась матеріально-технічному забезпеченню закладів охорони здоров’я та інтернет-зв’язку.

Під час наради присутні мали змогу отримати відповіді на запитання по ходу реформування медицини у Миколаївському районі та обмінятися думками з цього приводу.

 

Всі новини →