Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

«Душею лину до рідного краю»

11/09/2018

10 вересня 2018 року о 9-00 годині ранку у Ковалівській бібліотеці відбулася зустріч із Зубанюком  Віталієм Васильовичем. Він є онуком Захаркіна Дмитра Романовича – першого засновника комуни ім. Джона Ріда в селі Ковалівка у 1924 році.

В 2017 році Віталій Зубанюк разом із Олександрою Приходько-Возняк, уродженкою  та письменницею с.Ковалівка, написали книгу «Вирок». У  ній   розповідається про історію села, життя діда Захаркіна, який мав нелегку  долю протягом життя. Ковалівська бібліотека отримала книгу у 2018 році та відгукнулася на виявлене бажання Віталія Зубанюка відвідати бібліотеку,  провести зустріч із читачами та зробити презентацію.

В спілкуванні приймали участь активні читачі бібліотеки, жителі села, Ковалівський сільський голова – Ольга Снісар, вчитель історії Ковалівської ЗЗСО  І-ІІІ ступенів – Людмила Самошкіна та голова громадської організації «Об’єднання краєзнавців Миколаївського району «Світовид» – Віктор Дробний.

Після презентації та активного обговорення книги, усі гості що завітали на зустріч, були запрошені на екскурсію до шкільного музею бойової та трудової слави. Побували також на меморіальному комплексі села Ковалівка та поклали квіти загиблим воїнам у Другій світовій війні.

 

Всі новини →