Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

УВАГА! В РАЙОНІ АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ!

06/09/2018

На  території Миколаївського району  зареєстровано спалах африканської чуми свиней.

03.09.2018р. у телефонному режимі Радсадівським сільським головою (ОТГ) Піньковим Ю.І. було повідомлено про труп свині, який знаходився неподолік села Стара Богданівка.

Фахівцями ветеринарної медицини було встановлено, що труп свині приблизною вагою 40 кг та орієнтовним віком 4-6 міс., знаходився на пустирі на відстані 100 метрів від  автодороги Т1507 та 80-100м від меж с.Стара Богданівка Миколаївського району.

04.09.2018р. комісією, до якої увійшли спеціалісти МРДЛВМ та органів місцевого самоврядування, проведено подвірний обхід с. Стара Богданівка з метою встановлення адрес домогосподарств та ідентифікації громадян-власників свиней, а також кількості свиней, яка утримується в населеному пункті.

З 148 домогосподарств всього обстежено 80, в яких не виявлено жодної голови свиней. В результаті обходу, загиблих чи підозрілих свиней не виявлено. Обхід продовжується.

         З 05 вересня 2018 року захворювання вже підтверджено лабораторно – в м.Дніпро дали підтвердження того, що у тварини виявлено вірус АЧС. Зараз в с. Стара Богданівка введений карантин по АЧС та визначено ряд першочергових заходів.

         05 вересня 2018 року о 18-00 проведено позачергове засідання місцевої комісії з питань ТЕБ і НС при Миколаївській райдержадміністрації та ДНПК при Миколаївській райдержадміністрації під головуванням заступника голови Миколаївської райдержадміністрації Олени Іванової.

         На комісії розглядалось питання про виявлення випадку африканської чуми свиней біля с. Стара Богданівка Миколаївського району та встановлення карантину на території с. Стара Богданівка.

         Рішенням ДНПК при райдержадміністрації було визначенні межі зон захисту та спостереження (нагляду) від інфікованого об’єкту, який визнано епізоотичним вогнищем врахуючи те, що він знаходиться на відстані 100 метрів від автодороги Т1507, та 100 метрів від с.Стара Богданівка Миколаївського району. Власник знайденої туші не відомий, походження – не встановлено.

         На комісії зазначено про відсутність свиногосподарств в с.Стара Богданівка та сусідніх населених пунктах.

         Продовжуються подвірні обходи з метою виявлення захворілих свиней, підозрілих у захворінні свиней та загиблих тварин.

        

 

Всі новини →