Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Вже 100 ОСББ зацікавлені утеплити багатоповерхівки завдяки ЕСКО

09/08/2018

     Цього літа Держенергоефективності спільно з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію в регіонах країни, яка розкрила переваги співпраці ОСББ та ЕСКО-інвесторів для утеплення будинків.

     Понад 350 ОСББ у 8 областях дізналися про ЕСКО-механізм, особливості укладання контрактів з інвесторами, очікувані результати та успішність вже реалізованих компаніями проектів.

     Окрім цього, 100 ОСББ вже заявили про зацікавленість співпраці з ЕСКО-інвесторами та надали Агентству дані щодо енергоспоживання своїх будинків.

    На основі цих даних Агентство сформувало та опублікувало на сайті базу ОСББ – потенційних обєктів енергосервісу (http://saee.gov.ua/uk/content/energoservis_1).

    «Тепер ЕСКО-інвестори можуть ознайомитися з енергетичними характеристиками різних ОСББ та обрати найбільш економічно привабливі об’єкти для реалізації проектів з утеплення», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

    За ЕСКО-механізмом компанія впроваджує енергоефективні заходи, бере на себе всі ризики та гарантує досягнення економії енергоресурсів.

    ОСББ, у свою чергу, здійснює всі платежі на користь ЕСКО-компанії лише за умови досягнення зазначеної економії.

  Окрім зменшення комунальних рахунків, мешканці термомодернізованих багатоповерхівок отримають комфорт і затишок в оселях, а вартість квартир зросте у ціні.

    Консультації щодо ЕСКО-механізму як для бюджетних установ, так і для ОСББ також можна отримати у Всеукраїнському центрі з питань енергозбереження та енергоефективності (http://energoefektivnaukraina.org.ua, e-mail: support@energoefektivnaukraina.org.ua або за тел.: +38 066 154 55 421; +38 093 993 64 56).  

   Центр створено спільно з проектом ПРООН «Усунення перепон для залучення інвестицій у підвищення енергоефективності громадських будівель у малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО».

    Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

 

 

 

 

Всі новини →