Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Придбання житла дітям сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування

19/06/2018

Рівень розвитку будь якого суспільства вимірюється ступенем піклування про тих хто найбільше потребує уваги та підтримки – це люди похилого віку та діти, які опинилися в складних життєвих обставинах, тому Президент України Петро Порошенко та Уряд країни приділяють особливу увагу питанню соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а саме придбання та будівництво соціального житла.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня  2018 року № 300 в Миколаївському районі розпочала роботу робоча група з питанням формування пропозицій щодо спрямування субвенцій з державного бюджету на придбання соціального житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа,в засіданні якої взяла участь голова райдержадміністрації Алла Воробйова та члени робочої групи.

«Отримання житла залишається однією з найактуальніших проблем для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа Миколаївського району. Нашою метою є поступове розв`язання проблеми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа», - зауважила Алла Володимирівна.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталя Бичкова  проінформувала присутніх, що ними спільно з сільськими радами було проведено роботу, щодо відбору об’єктів для придбання соціального житла відповідно до нормативів визначеними ПКМУ від 18.04.2018 №300.

Членами робочої групи визначені об’єкти, які можуть бути придбані, розглянуті пакети документів, запропонованих потенційними продавцями, та спланована подальша робота. Головою райдержадміністрації надані конкретні доручення в даному напрямку.

Підводячи підсумок  Алла Воробйова зазначила, що благородна справа, започаткована Президентом України та  Урядом, надасть змогу дітям-сиротам та особам з їх числа  отримати у власність таке омріяне житло.

 

Всі новини →