Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Тернопільська область долучилася до проекту Марини Порошенко по впровадженню інклюзивної освіти

20/06/2018

У рамках робочої поїздки в Тернопільську область дружина Президента України Марина Порошенко та голова обласної державної адміністрації Степан Барна підписали Меморандум про долучення області до проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України. Тернопільщина стала 19-м регіоном нашої держави, в якому реалізується цей проект.

За словами Першої леді, сьогодні на Тернопільщині інклюзивним навчанням охоплено 139 дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у 47 загальноосвітніх закладах. Сьогодні в області інклюзивною освітою охоплено лише 1% «особливих» дітей регіону.

Також у рамках візиту й на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545, яка розроблялася за ініціативи Марини Порошенко, була проведена нарада з головами районних рад, ОТГ та міськими головами щодо створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів у Тернопільській обалсті.

За результатами наради було підписано відповідний Меморандум про відкриття до 1 вересня 2018 року – 20 таких центрів.

Для створення доступних та якісних умов навчання учнів з особливими освітніми потребами дружина Президента передала керівництву області типові проекти Медіатеки, Ресурсної кімнати та Інклюзивно-ресурсних центрів, які є невід’ємною частиною нового освітнього простору в українських школах.

Всі новини →