Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Президент звернувся до міжнародних партнерів якнайшвидше подати експертів в раду антикорупційного суду

18/06/2018

Президент Петро Порошенко наголошує, що, одразу ж після підписання Закону про антикорупційний суд, звернувся до міжнародних лідерів, закликавши їх якнайшвидше подати кандидатури експертів в раду, яка оцінюватиме кандидатури суддів нового суду.

«Вчора у мене була розмова з Президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером. Європейська комісія є одним із органів, який може делегувати експертів. І я попросив великого друга України, мого друга Жан-Клода Юнкера про допомогу: прошу, прискорте направлення, вибір експертів, щоб направити їх до Вищої кваліфікаційної комісії суддів для того, щоб ми почали формувати раду іноземних експертів», - повідомив Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам.

«Сьогодні у мене була розмова з Президентом Франції Еммануелем Макроном – прохання було те ж саме», - сказав Президент.

«Ще одна позиція – у нас членами міжнародної групи експертів мають бути тільки дуже кваліфіковані міжнародні судді, або юристи. Не просто юристи – в англійській мові ця людина називається баррістер (barrister). Тобто в Україні ця людина - це або адвокат, або прокурор, тобто він бере участь у судовому засіданні, є авторитетним, компетентним суддею в міжнародних судах. Я думаю, що це є великою запорукою об’єктивності», - зазначив Президент.

Глава держави також наголосив: «Крім того, ці кандидати мають бути висунуті тільки авторитетними міжнародними організаціями, де Україна як держава бере участь, і організаціями, які спеціалізуються на боротьбі з корупцією або мають цю функцію. Це може бути і ОБСЄ, бо вона має цю функцію, це може бути і Рада Європи, це може бути і Європейський Союз, і декілька інших організацій, які спеціалізуються на боротьбі з корупцією. І це також є запорукою необхідних кваліфікаційних вимог, яким мають відповідати зазначені експерти».

Він наголосив, що зараз робиться все, щоб протягом дуже короткого часу були спрямовані кандидатури експертів.

Всі новини →