Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Президент доручив підготувати зміни до Конституції щодо закріплення прагнення членства України в НАТО та Євросоюзі

19/03/2018

Президент також зазначив, що нас декілька десятків років усипляли колисанками про «миролюбну» Росію. «І робили це  з однією метою – щоб ми не були готові до її нападу. Так, власне, і сталося чотирнадцятого року», - сказав він.

«Але подібної помилки не повторимо більше ніколи. Тепер в Росії знають, що ми готові до відсічі, і дев’ять грамів свинцю припасли для кожного, хто прийде до нас із мечем», - підкреслив Петро Порошенко.

За словами Президента, на даний момент до складу російських окупаційних військ на Сході України входять два армійських корпуси загальною штатною чисельністю тридцять п’ять з половиною тисяч осіб. Вони безпосередньо підпорядковані оперативному командуванню, створеному на базі Восьмої загальновійськової армії Південного військового округу Збройних Сил Російської Федерації. Він наголосив, що командні посади в цих корпусах з рівня командира взводу, командира роти і далі командира батальйону, бригади обіймають російські кадрові офіцери.

«Всього на окупованих територіях українським військам протистоїть майже сімсот танків; більше тисячі броньованих бойових машин; більше тисячі артилерійських систем та 300 реактивних систем залпового вогню.  Вся ця «армада» - поставлена Росією. Найманців готують в російських навчальних центрах в окупованому українському Криму, в Ростовській та  Білгородській областях Росії», - також зазначив він.

Крім того, для вишколу підготовки підрозділів окупаційних військ російське командування створило мережу полігонів в тимчасово окупованих районах Донеччини та Луганщини та організувало на них проведення повного комплексу заходів оперативного та бойового  тренування. «Ці заходи проводяться у терміни, встановлені командуванням Південного військового округу Збройних Сил РФ  в єдиній, - наголошую, єдиній  - системі підготовки військ та штабів російської армії до воєнних дій проти України», - також наголосив Президент.

 

Всі новини →