Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Маємо створити всі умови, щоб українські вчені не покидали країну – Президент на зустрічі з обдарованою молоддю

23/02/2018

       Президент Петро Порошенко під час зустрічі з обдарованою молоддю наголосив на необхідності створення умов, щоб українські вчені не покидали Україну і не виїжджали працювати за кордон.
 

      «Ми все будемо робити для того, щоб у нас для молодих вчених, якщо вони мають талант, хист і нестримне бажання займатися наукою, створити максимальні умови. В жодному разі не можна допустити, щоб вчені вимушені були покидати Україну», - наголосив Глава держави. Він додав, що жодним чином не заперечує можливість виїзду та навчання студентів за кордоном і розуміє переваги братніх університетів та української вищої школи. «І щоб вони гарантовано поверталися додому», - зазначив Президент. Він зауважив, що за статистикою, раніше, коли направляли студентів вчитися за кордон значна частина залишалася працювати там.

     «Сьогодні Україна має створити всі умови, щоб і випускники вищих навчальних закладів, і вчені мали можливість себе реалізувати. Дивлячись в очі сьогоднішнім молодим вченим і школярам - майбутнім вченим, мені приємно бачити, що в них очі горять, що вони вірять в те, що вдасться реалізувати свої напрацювання. Україна сьогодні потребує ваших інноваційних підходів до вирішення актуальних проблем сьогодення», - наголосив Глава держави.

     Окремо Президент відзначив важливість того, щоб молодь мала можливість навчатися навіть в сільській школі і були умови доступу учнів до інтерактивних занять найкращих викладачів світу. Глава держави нагадав, що зараз напрацьовується дуже активна і амбітна програма сільської медицини, яка передбачає інтернет зв'язок четвертого покоління в кожному українському селі.

       Петро Порошенко також відзначив, що було створено Національну раду з питань розвитку науки та технологій, а зараз створюється Національний фонд досліджень. «Те, що треба було зробити 20, 25 чи 30 років тому. Щоб були гранти, і за гранти була чесна, конкурентна боротьба за ті проекти, які в першу чергу потребує держава. Весь світ давно працює в такому алгоритмі. І приємно, що ми крок за кроком рухаємось в цьому напрямку», - зауважив Президент.

      Глава держави зазначив, що українські установи та організації з кожним роком беруть в рамках найбільшої Рамкової програми Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій все активнішу участь. І за підсумками 446 конкурсів для 117 українських організацій-учасників програми «Горизонт 2020», уже було передбачено фінансування 17 мільйонів євро. «Раніше ми про це могли тільки мріяти. І я беззаперечно підтримую прогресивні підходи до формування системи підтримки молодої науки», - зазначив Петро Порошенко.

Всі новини →