Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

НА ДОПОМОГУ ШКОЛЯРАМ У ВИБОРІ МАЙБУТНЬОЇ ПРОФЕСІЇ

12/02/2018

        З метою інформування та орієнтації школярів в професійному світі         8 лютого 2018 року Кір'яківську ЗОШ Миколаївського району відвідали спеціалісти Миколаївського РЦЗ. Для учнів восьмих-десятих класів було проведено профорієнтаційний захід «Вибір професії – життєвий вибір».

        Заступник директора Миколаївського РЦЗ Кристина Висоцька розповіла школярам про соціальні послуги, якими вони можуть скористатися відвідавши ЦЗ, охарактеризувала банк вільних місць праці, спинивши увагу учнів на актуальних професіях. Також підкреслила, що для того щоб майбутній фах був справді свідомим і вільним, необхідно враховувати принаймні три фактори: інформованість про світ професій, знання своїх особистісних схильностей, уміння співвідносити особисті риси з вимогами, які пред’являють професія і спеціальність.

        Провідний фахівець з питань працевлаштування Вікторія Чернова розповіла школярам про те, що обласною службою зайнятості запроваджується комплексний профорієнтаційний супровід учнів випускних класів шкіл області, починаючи вже з 8 класу і до закінчення школи. Розпочинається багатоетапна робота з анкетування учнів 8-х класів з метою визначення напрямків професійної діяльності, які цікавлять школярів та проведення профорієнтаційних уроків. 

        За результатами зустрічі учні пройшли профорієнтаційне тестування для визначення професійних здібностей та допомоги у виборі майбутньої професії.

        В цілому захід пройшов в атмосфері щирості, довіри, активної дискусії.

Всі новини →