Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

СУСПІЛЬСТВУ НЕОБХІДНІ ВОЛОНТЕРИ ПРОБАЦІЇ !

11/01/2018

       В Україні триває процес розбудови демократичного суспільства. Значний вплив на цей процес здійснює громадський рух. Наше суспільство має базуватися на принципах свободи, творчості та гуманізму. Оскільки державні структури, в силу різних причин,  не завжди в змозі своєчасно та  в необхідному обсязі реагувати на всі запити суспільства, діяльність волонтерів – добровільних помічників має сприяти  державним структурам у вирішенні  цих запитів.

        Волонтером, відповідно до Закону України  “ Про волонтерську діяльність ” від 19.04.2011 року, є фізична особа, яка добровільно здійснює соціально спрямовану неприбуткову діяльність шляхом надання волонтерської допомоги.

       Окрему категорію волонтерів становлять волонтери пробації. Основним завданням волонтерів пробації є сприяння уповноваженому органу з питань пробації у здійсненні нагляду за суб' єктами пробації та проведенні з ними соціально-виховної роботи. Суб’єктами пробації є засуджені, щодо яких за рішенням суду та відповідно до закону застосовуються наглядові, соціально-виховні заходи, та обвинувачені, щодо яких органом пробації готується досудова доповідь.

        Відповідно до Положення про організацію діяльності волонтерів пробації, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 17.01.2017 N2 98/5, волонтерська діяльність, пов' язана з пробацією, здійснюється волонтерами пробації, зокрема, за такими напрямами: сприяння уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні наглядових заходів за місцем роботи та навчання суб' єктів пробації; участь у проведенні соціально-виховної роботи із суб' єктами пробації; надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб'єктам пробації; сприяння у працевлашгуванні суб'єктів пробації, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально-корисної діяльності та ін.

        Залучення особи до волонтерської діяльності, пов'язаної з пробацією, здійснюється уповноваженим органом з питань пробації за письмовою заявою цієї особи після проходження співбесіди з працівником уповноваженого органу з питань пробації та заповнення анкети волонтера пробації.

        До волонтерської діяльності, пов'язаної з пробацією, не залучаються особи, які мають не погашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість.

        Отже, якщо Ваш вік більше 18 років, Ви альтруїст, бажаєте набути досвіду, спеціальні навички і знання, встановити особисті контакти, спробувати себе в різних сферах діяльності, можливо визначитися з вибором життєвого шляху, отримати рекомендації для подальшого просування та кар’єрного зростання Ви маєте можливість звернутися до Миколаївського районного сектору Миколаївського міського відділу з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, який розташований за адресою : м. Миколаїв вул. Спаська, 39 А , контактний телефон : (0512) 37-41-68, (093) 12 19 179 – Теплов Вадим Леонідович, e-mail : mk6_probation@ukr.net.

 

 

 

 

Миколаївський районний сектор

Миколаївського  міського відділу з питань пробації

 

Всі новини →