Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Новітнє у службі зайнятості

04/01/2018

          Однією з передумов модернізації та розвитку державної служби зайнятості як сервісної установи сучасного формату з клієнтоцентрованим підходом до обслуговування безробітних є потреба у впровадженні нових підходів щодо повернення шукачів роботи, в тому числі з числа вразливих на ринку праці груп населення та жінок, до активної зайнятості.

           У зв’язку з цим, перед ДСЗ постало завдання щодо застосування принципово нових технологій та методів, спрямованих на запобігання довготривалому безробіттю, зміни філософії надання послуг, розширення спектру заходів взаємодії з безробітним населенням з урахуванням їх індивідуальних характеристик, мотивації та потенціалу до працевлаштування.

З 1 січня 2018 року ДСЗ запроваджено процедуру профілювання зареєстрованих безробітних та соціального супроводу за підходом кейс-менеджмент.

      Профілювання впроваджене з метою прискорення процесу працевлаштування осіб, які прагнуть отримати роботу, та виявлення тих, які психологічно налаштовані на отримання статусу "довгострокового" безробітного, що є малоперспективними з точки зору працевлаштування.

           Основним завданням кейс-менеджменту є забезпечення підтримки і надання допомоги безробітним, які відносяться до вразливих на ринку праці груп населення, в процесі їх працевлаштування для підвищення конкурентоздатності шляхом: розвитку необхідних навичок пошуку роботи, підготовки резюме, проходження співбесіди, закріплення на робочому місці, сприяння доступу до допоміжних та підтримуючих зайнятість послуг, координації залучених послуг.

           2 січня 2018 року у Миколаївському РЦЗ було проведено навчання спеціалістів центру з метою освоєння методів роботи за процедурою профілювання та кейс-менеджменту.