Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Правила безпеки в новорічні свята

22/12/2017

         Наближається Новий Рік, найулюбленіше практично всіма свято. Відзначати ми його любимо теж, в основному, пишно, весело, яскраво. Приготування до святкування Нового Року починається ще задовго до 31 грудня.

         Господині скуповують продукти в продовольчих магазинах, змітаючи все з полиць, закуповують подарунки всім: і дітям, і онукам, братам, сестрам, батькам, чоловікам.

         Чоловіки ж замислюються про яскравість проведення свята, про його феєричності і йдуть купувати різні феєрверки, хлопавки та іншу піротехніку, якою сповнені прилавки магазинів.

         Але завжди пам'ятайте про елементарні правила безпеки під час новорічних свят! Це стосується кожного! Захистіть себе, своїх рідних і близьких!

Безпека новорічної ялинки

         Для безпеки проведення новорічних свят слід врахувати все, в тому числі, і новорічні дерева: ялинки, сосни. Правильне розташування та прикрашання новорічної ялинки теж вельми важливо.

         Штучна ялинка повинна бути в обов'язковому порядку оброблена протипожежною сумішшю (цю інформацію можна знайти на її упаковці). Ялинку чи сосну (як і будь-яке інше новорічне дерево) потрібно встановлювати подалі від джерел відкритого вогню та опалювальних приладів. Закріпити ялинку потрібно надійно, застерігаючи її від падіння і можливого займання при цьому.

         Вибирайте легкі прикраси для новорічної ялинки, віддаючи переваги небитким ялинковим іграшкам. Вкрай небезпечно використовувати для прикраси ялинок свічки та бенгальські вогні. Перед оздоблюванням ялинки різними новорічними вогниками, чи то пак, електричними гірляндами, обов'язково перевірте їх. Електроприлади (наприклад, ті ж електрогірлянди) повинні підключатися до електромережі тільки за допомогою справних штепсельних з'єднань. Слідкуйте за тим, щоб прикраси на ялинці були розподілені рівномірно щоб уникнути переваги і, як наслідок, падіння ялинки.

 Правила використання піротехніки

         Основна причина пожеж в новорічні свята — використання несправних піротехнічних виробів. Купуйте піротехніку тільки в спеціалізованих магазинах і точках продажів. Уникайте покупку і використання несертифікованих товарів, в тому числі, і піротехнічних, їх якість сумнівна і може поставити під загрозу ваше життя та здоров'я, а також життя і здоров'я ваших рідних і близьких.

         Всі піротехнічні вироби повинні мати в упаковці (або на упаковці) докладну інструкцію про використання товару. Якщо такої інформації щодо використання піротехнічного виробу немає, значить, товар несертифікований. Користуватися таким товаром небезпечно для життя і здоров'я. Перед покупкою піротехніки також перевірте термін зберігання виробу, його встановлює виробник і цей термін ніхто не має право продовжити. Також перед покупкою варто перевірити упаковку на цілісність. Пошкоджена упаковка може вказувати на пошкоджений товар всередині, тому варто перевірити і сам виріб, чи немає у нього будь-яких ушкоджень.

         Запускати феєрверки, різні ракети, петарди всередині приміщень, а також з балконів, поблизу господарських і житлових будівель, біля новорічних ялинок суворо ЗАБОРОНЕНО!

         Зберігати піротехніку необхідно вдалині від різного роду опалювальних приладів (батарей, електричних і газових плит і т.п.), біля відкритого вогню. Не рекомендується носити піротехнічні вироби в кишенях одягу. Не можна розбирати піротехніку, піддавати їх механічним впливам, кидати у вогонь і т.п.

         Перед використанням піротехнічних виробів уважно прочитайте інструкцію і виконуйте запуск піротехніки суворо за правилами. Не можна дітям самостійно запускати петарди, феєрверки, ракети, підпалювати бенгальські вогні, підривати хлопавки і т.п.

         Пам'ятайте про техніку безпеки! Бережіть своє життя та здоров'я і не піддавайте небезпеки оточуючих!

Сектор з питань надзвичайних ситуацій

Миколаївської райдержадміністрації

 

 

Всі новини →