Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Прихильники логіки та здорового азарту Миколаївського району зійшлися у шахово-шашковому турнірі

07/12/2017

 

Ветеранський рух Миколаївського району не припиняє дивувати громаду своєю активністю, життєлюбністю та енергією. Ось і 6 грудня, з нагоди національного свята - Дня Збройних сил України, відбувся шахово-шашковий турнір на першість району серед ветеранів.
В приміщенні Миколаївського обласного шахового клубу зібралися близько тридцяти любителів інтелектуальних видів спорту, щоб позмагатися та провести весело і корисно час у компанії добрих друзів. Участь у запеклих поєдинках на шаховому та шашковому полях взяли ветерани Ольшанської, Михайлівської, Веснянської ОТГ, Безводненської, Кіровської, Радсадівської та Степівської сільських рад, а також ветерани органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району.
Варто відзначити, що такий турнір проходить уже шостий рік поспіль. Ініціатором та організатором змагань є голова районної організації ветеранів Ольга Чарушникова, котра свого часу вирішила відродити давню спортивну традицію району. Вона ж і відкрила змагання, привітала усіх зі святом і побажала учасникам приємної гри та гідної конкуренції. Поєдинки проходили за круговою системою, тобто, усі учасники по черзі зіграли один з одним. Головним арбітром змагань виступила суддя національної категорії Лариса Бабич, допомагав суддя І-ої категорії Сергій Хамзін.
Інтелектуальна битва розумових здібностей та логічного мислення пройшла у невимушеній, веселій, і в той же час, - зосередженій атмосфері. У перервах між партіями учасники мали змогу випити кави або чаю, перекусити та поспілкуватися. Отож, три години гри промайнули майже непомітно.
Після підбиття підсумків відбулася церемонія нагородження, яку провели перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Бродецький та заступник голови районної ради Ігор Мухарський. Представники районної влади привітали гравців зі святом, висловили подяку Ользі Чарушниковій та усім ветеранам Миколаївського району за їх активну життєву позицію, прагнення брати участь в усіх добрих справах та небайдужість до розвитку районної громади. Призери турніру отримали грамоти, медалі та грошові винагороди.
Отож, серед шашкістів перше місце посів Дюрас Акопян (с. Надбузьке), на другій сходинці - Віктор Сосуля (с. Безводне), «бронзу» виборов Олександр Білий (смт Ольшанське). Кращими гравцями у шахи стали: Олександр Репринцев (Ольшанське) - перше місце, Михайло Кравець (Ольшанське) - друге, Ігор Брижицький (Радсад) - третє.
Ветерани нашого району в черговий раз підтвердили, що пороху у порохівницях удосталь, тож, можуть дати фору ще й молоді. Тим паче, якщо мова йде про інтелектуальні змагання.

 

За інформацією редакції газети "Маяк"

 

Всі новини →