Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

«Вирішення проблем занятості інвалідів – наше спільне завдання»

05/12/2017

В рамках проведення Декади зайнятості людей з інвалідністю 4 грудня у Миколаївському центрі зайнятості проведено засідання Круглого столу з роботодавцями та соціальними партнерами Миколаївського району за темою «Вирішення проблем занятості інвалідів – наше спільне завдання».

         Мета заходу - посилення співпраці задля забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю та уникнення втрати робочого місця тими особам, які працюють.

         Участь у заході взяли: перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Бродецький, начальника управління соціального захисту населення Пінькова Анна, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Подима, начальник районної служби у справах дітей Наталя Бичкова, юрист бюро безоплатної вторинної правової допомоги, люди з обмеженими можливостями, які стоять на обліку в МРЦЗ, представник ПАТ «ЮГцемент».

        Директор Миколаївського РЦЗ Олександр Ткачук розповів присутнім про стан справ у роботі з людьми з інвалідністю.

        За 2017 рік центром зайнятості профорієнтаційними послугами було охоплено 27 осіб з особливими потребами. Проведено ряд семінарів. Мета таких семінарів - активізувати безробітних до пошуку роботи та реалізації себе у суспільстві. Результатом праці фахівців є працевлаштування безробітних осіб з інвалідністю за направленням центру зайнятості. Таким чином було працевлаштовано 14 осіб. З них 5 осіб з числа безробітних, 9 осіб працевлаштовані до надання статусу безробітного.

       Станом на сьогодні на обліку в Миколаївському РЦЗ, як безробітні перебувають 7 осіб з обмеженими можливостями.

      Заступник директора МРЦЗ Кристина Висоцька зазначила у своєму виступі те, що служба зайнятості проводить багато заходів для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Це і окремі семінари та ярмарки вакансій, проводиться робота з роботодавцями з метою прийняття на роботу інвалідів. Центром зайнятості укладено Угоду з Центром вторинної правової допомоги з метою наданню послуг особам з обмеженими фізичними можливостями.

          Крім того СЗ започаткувала ряд нових сервісів в 2017 році. Такі, як:

- «Електронна черга» - сервіс надає можливість особі отримати талон на відвідування центру зайнятості без черги, в зручний час та в будь-якому місці, де є доступ до інтернету;

- «Запис відео-резюме» - сервіс, який надає можливість презентувати себе ще до першої зустрічі з роботодавцем.

        Миколаївський РЦЗ завжди намагається покращити методи роботи. Шукаємо нові можливості для більш якісного надання соціальних послуг особам, які звертаються до центру зайнятості. Тому останнім часом до різноманітних заходів активно залучаються соціальні партнери та організації, добавив до вищесказаного директор МРЦЗ.

        Але є проблеми з якими центр зайнятості стикається при пошуку роботи для інвалідів. Це практична відсутність заявлених вакансій для людей з обмеженими можливостями в нашому районі та віддаленість населених пунктів де проживають інваліди від місць можливого працевлаштування, в тих випадках коли ми все таки знаходимо вакансії, зазначив Олександр Ткачук.

          Представник ПАТ «ЮГцемент» розповіла про вакансії, на які можливо працевлаштування інвалідів, про умови праці та розмір заробітної плати.

          Заслухали учасники Круглого столу і безпосередньо безробітних які мають групу інвалідності. Кожен з них розповів про ті проблеми які заважають їм знайти повноцінну роботу.

            Учасники заходу прийшли до спільного висновку про те, що особи з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, яка дозволить їм почувати себе та дійсно бути повноцінними членами суспільства, робити посильний внесок у національний прибуток та забезпечувати себе матеріально.        

        

 

 

 

 

Всі новини →