Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Президент України провів зустріч з Прем’єр-міністром Фінляндської Республіки

24/11/2017

У рамках П’ятого Саміту Східного партнерства Президент України Петро Порошенко провів переговори з Прем’єр-міністром Фінляндії Юхою Сіпіля.

Сторони привітали позитивну динаміку зростання двостороннього товарообігу. Домовлено здійснювати підготовку до проведення засідання Міжурядової українсько-фінляндської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, що може відбутися на початку наступного року в Києві.

Співрозмовники обговорили пріоритетні питання взаємодії  Україна – ЄС, зокрема в контексті ініціатив Президента України спрямованих на подальше зближення нашої держави з Європейським Союзом.

Лідери обговорили також питання про продовження економічних санкцій ЄС проти Росії на грудневому засіданні Європейської Ради.

Прем’єр-міністр Фінляндії наголосив на підтримці санкцій проти Росії до виконання нею Мінських домовленостей. Сторони обговорили також перспективи розгортання миротворчої операції ООН на окупованій частині Донбасу. 

Глава держави наголосив на незмінності позиції України щодо проекту «Північний потік-2» та закликав фінляндську сторону зважено підійти до подальшого розгляду цього питання в рамках ЄС.