Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Президент у Брюсселі обговорюватиме питання посилення співпраці з ЄС - Костянтин Єлісєєв

24/11/2017

Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв повідомив, що Президент Петро Порошенко прибув до Брюсселя для участі у Саміті Східного партнерства. Крім цього, програмою візиту заплановано проведення близько 20 двосторонніх зустрічей з лідерами держав-членів ЄС та участь у 6-му засіданні лідерів ЄНП, присвяченому Саміту Східному партнерству.

«Я можу сказати, що буде ухвалена спільна декларація саміту Європейської народної партії, яка повністю підтримає підходи України щодо подальшої розбудови Східного партнерства, які включатимуть філософію, запропоновану Президентом, «Східне партнерство +». Вона включатиме, зокрема подальшу інтеграцію до Європейського цифрового ринку, поступову інтеграцію до Європейського енергетичного союзу, а також подальше посилення співпраці в галузі секторальної взаємодії», - повідомив Костянтин Єлісєєв в коментарі журналістам.

За його словами, на саміті ЄНП засудить російську агресію та висловиться на користь подальшого продовження дії антиросійських санкцій, запроваджених декілька років тому.

«Дуже важливо, що за пропозицією Президента України, в декларацію саміту включений заклик до негайного звільнення українських заручників на Донбасі та політв’язнів, які перебувають у російських тюрмах», - додав він.

Костянтин Єлісєєв також зазначив, що Глава Української держави поставив питання щодо необхідності розміщення на окупованій території Донбасу миротворчої місії ООН, і ця пропозиція була схвально сприйнята.

За його словами, в ході візиту вже відбулась аудієнція у Короля Бельгійців та зустріч із Президентом Європейської Ради Дональдом Туском. «Звичайно вони обговорювали питання посилення співпраці між Україною та ЄС, в тому числі у контексті рішень Саміту Україна - ЄС, який відбувся у липні цього року», - зазначив він.

Заступник Глави Адміністрації Президента також повідомив, що Президент обговорив перспективи продовження економічних санкцій ЄС щодо Росії внаслідок підриву територіальної цілісності України.

«Основною темою переговорів стала подальша стратегія відносин України та ЄС», - додав він.

Костянтин Єлісєєв наголосив на важливості низки інших зустрічей Глави держави в рамках Саміту Східного партнерства - з Президентом Азербайджанської Республіки, Прем`єр-міністром Грузії.

Він зазначив, що робота буде продовжена і у п`ятницю. «Очікується близько 12-14 зустрічей Президента з лідерами країн членів Європейського Союзу. В тому числі з Канцлером Німеччини, прем`єр-міністрами Фінляндії, Швеції, Президентом Румунії», - повідомив він. Також запланована зустріч із Генеральним секретарем НАТО.

 

Всі новини →