Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Президент вручив державні нагороди до Дня захисника України

13/10/2017

З нагоди Дня захисника України Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами військовослужбовців Збройних Сил України, бійців Державної прикордонної служби України, службовців Державної служби з надзвичайних ситуацій, поліцейських Національної поліції України, бійців Національної гвардії України, Служби безпеки України та ветеранів антитерористичної операції.

Серед нагороджених орденом Богдана Хмельницького майор Артем Багінський - командир гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону 72-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Майор Багінський виконує бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції з травня 2014 року. Брав участь у боях під населеними пунктами Червонопартизанськ, Ізварине, Степанівка, Міусінськ, Волноваха, Авдіївка, виявляючи при цьому відвагу та мужність, ризикуючи власним життям, вміло керуючи довіреними йому підрозділами.

Під командуванням майора Багінського розрахунки батарей 1-го гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону за період з 29 січня по 4 лютого 2017 року здійснювали вогневу підтримку дій наших механізованих батальйонів з відбиття атак противника та контрбатарейну боротьбу. Близько 6 години 29 січня 2017 року диверсійно-розвідувальна група противника чисельністю до 30 осіб під прикриттям вогню артилерії висунулась з району населеного пункту Спартак та здійснила спробу захоплення передових позицій наших військ. Майор Багінський швидко оцінив ситуацію і зосередив вогонь на знищення вогневих позицій ворожої артилерії та мінометів. У результаті вмілого керівництва та злагоджених дій розрахунків батарей було знищено два розрахунки ворожих мінометів калібру 120 мм, близько 15 осіб ворожої піхоти, батарея гаубиць ворога.

Орденом «За мужність» ІІ ступеня нагороджено старшого прапорщика Михайла Михайлюка - інженера загону спеціального призначення 8-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Брав безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей з травня 2014 року. 10 вересня 2015 року виконував бойове завдання з ліквідації снайперів противника в районі населених пунктів Довге та Лопаскіне. За даними розвідки, в цьому районі дислокувалось близько 16 бойовиків. Близько четвертої години ранку група під керівництвом старшого прапорщика Михайла Михайлюка висунулась у визначений район та виявила два кулеметних розрахунки з особовим складом противника до 20 осіб. Після чого за допомогою протитанкової керованої ракети було знищено кулемет противника з розрахунком. Стрілецькою зброєю знищено другий кулеметний розрахунок, снайпера та решту особового складу противника. У ході ведення бою виявили диверсійну групу незаконних збройних формувань у кількості шести бойовиків, яких було ліквідовано. Особисто старшим прапорщиком було знищено три бойовика противника. Під час виконання завдань група втрат не зазнала.

Медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено старшого прапорщика Григорія Поздняка - інспектора прикордонної служби Державної прикордонної служби України.

Старший прапорщик Поздняк брав безпосередню участь у низці блискучих операцій щодо протидії спробам переправлення через державний кордон зброї, військової техніки та особового складу російськими найманцями з території Російської Федерації.

24 – 25 липня 2014 року під час забезпечення прикриття державного кордону поблизу населеного пункту Григорівка прикордонний наряд, у складі якого був і старший прапорщик, потрапив під мінометний обстріл. Ризикуючи особистим життям він вів прицільний вогонь по ворогу. Завдяки мужності та спільній злагодженості прикордонний підрозділ повернувся без втрат.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено майора Володимира Паламарчука - заступника начальника частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування з технічного забезпечення ДСНС України

Майор служби цивільного захисту Паламарчук протягом проходження служби неодноразово брав участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, аварій та стихійних лих, де показав себе з найкращої сторони як керівник, що вміє оперативно, правильно прийняти рішення в складній ситуації та організувати виконання робіт з ліквідації її наслідків.

Брав безпосередню участь в проведенні робіт по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на 61-му арсеналі Міноборони м. Лозова Харківської області, де виявив мужність, відвагу та високий професіоналізм. Брав участь у очищені території від вибухонебезпечних предметів у зоні проведення АТО. Особисто ним під час очищення акваторій потенційно небезпечних територій було виявлено, знешкоджено та знищено понад 189 вибухонебезпечних предметів.

Медаллю «За військову службу Україні» нагороджено капітана Національної гвардії України Олександра Орлова.

Із жовтня 2014 до цього часу неодноразово перебував у зоні проведення антитерористичної операції. За час виконання службових обов’язків виявив мужність, героїзм та рішучість, вірність Військовій присязі щодо захисту територіальної цілісності та незалежності держави. При виконанні поставлених бойових завдань Орлов неодноразово ризикував власним життям, виявляючи при цьому високий професіоналізм і винахідливість. 

Так, у період з 24 червня по 04 липня 2017 року капітан Орлов виконував бойове завдання в складі військовослужбовців окремого загону спеціального призначення з проведення рекогносцировки, спеціальної розвідки та контрснайперських заходів у районі населених пунктів Крута Балка, Кам’янка.

Під час виконання бойового завдання з 26 по 28 червня 2017 року капітан Орлов під постійними обстрілами виконував підтримку військовослужбовців Національної гвардії України розвідувальних та штурмових груп окремого загону спеціального призначення. Завдяки сміливим та професійним діям капітана Орлова всі вогневі точки противника, які вели вогонь у бік позицій Збройних Сил Україні було знищено.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено капітана Національної поліції Олександра Носко.

28 травня 2017 року незаконними збройними формуваннями був здійснений масований артилерійський обстріл міста Красногорівка Донецької області. Унаслідок обстрілів пошкоджено 40 приватних будинків, міська лікарня та загальноосвітня школа. Капітан поліції Носко перебував у складі групи працівників батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Харків» Головного управління Національної поліції в Харківській області, яка виконувала завдання щодо забезпечення безпеки громадян та локалізації надзвичайної ситуації. Під час обстрілу, виявивши особисту мужність та героїзм, ризикуючи власним життям та здоров’ям, Носко спільно з працівниками підрозділу евакуював 16 громадян, які перебували на стаціонарному лікуванні, та 11 працівників міської лікарні.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено підполковника Служби безпеки України Юрія Музику. 

У липні 2014 року у складі тактичної групи брав участь в проведенні спеціальних заходів в районі населеного пункту Щастя Луганської області. За результатами проведених заходів було виявлено систему вогню та оборони опорного пункту противника, позиції ПТУР та кулеметних розрахунків. Особисто, ведучи прицільний вогонь, знешкодив вогневу точку противника, яка знаходилася на відстані 1700 метрів. За результатами проведення оперативно-бойового заходу було знешкоджено всі вогневі засоби опорного пункту противника.

Протягом 2016 - 2017 років підполковник Музика Ю.О. неодноразово залучався до участі у проведенні розвідувально-пошукових та спеціальних заходів в районі населеного пункту Водяне Донецької області, де здійснював керівництво зведеними тактичними групами. Діяльність зазначених груп дозволила ефективно здійснити заходи з фізичного захоплення озброєних злочинців, охорони керівництва антитерористичної операції, проведення розвідки та знешкодження вогневих точок супротивника на лінії зіткнення. В ході проведення зазначених заходів виявив особисту відвагу, проявив високі професійні якості, оперативність, вміння своєчасно реагувати на зміну в бойовій обстановці.

Всі новини →