Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Відомі перші переможці обласного конкурсу із часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами

17/10/2017

За ініціативи голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка в Миколаївській області тривають заходи для підтримки малого та середнього підприємництва, а саме - надання фінансової допомоги для компенсації відсоткових ставок по існуючим кредитам підприємців.

Протягом декількох місяців Департамент економічного розвитку та регіональної політики облдержадміністрації та Регіональний фонд підтримки підприємництва в Миколаївській області провели дев’ять інформаційно-навчальних конференцій та семінарів на тему «Ефективний кредит» за участі підприємців всіх міст та районів області. Результатом стало подання заявок від підприємців області для отримання часткової компенсації з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами.

Так наприкінці вересня відбувся перший етап цього конкурсу, в якому представники малого та середнього бізнесу області презентували свої проекти. Заявки надійшли від фермерських господарств, що займаються вирощуванням зернових культур, компанії-постачальника питної води, підприємств роздрібної торгівлі, торгівлі медикаментами тощо. Кількість створених робочих місць також різниться – від 1 до 10.

В конкурсі прийняли участь підприємці з різних населених пунктів області: Миколаївського району с. Сливине, смт. Березнегувате, Вознесенського району с. Дмитрівка, Доманівського району с. Прибужжя, Баштанського району с. Новоіванівка, міст Миколаїв та Вознесенськ.

Переможці конкурсу: Фермерське Господарство «Вікторія», ТДВ «Оріон - Авто», ТОВ фіпма  «СКВІД», ФОП «Полторак Алла Йосипівна», Фермерське господарство «Сахно Юрій Федорович», ФОП «Лисицька Інна Миколаївна», ФОП «Тітенко Валентин Васильович»/, ФОП «Григор’ян Павло Григорович» - Кафе «The DONER», отримають компенсацію до 50 відсотків ставки за кредитам (до 60 тис. грн.)  які вони отримали в банках для реалізації своїх бізнес-проектів, в залежності від отриманого ними кредиту. На цей час загальна сума компенсації з обласного бюджету склала 140 тис. грн.

Прийнятий механізм часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами є цікавим та корисним, оскільки є змога заохочувати підприємців створювати нові робочі місця та підвищувати рентабельність виробництва.

На цей час проводиться другий етап конкурсу. Вже подано 10 заявок від підприємців.

Запрошуємо представників малого та середнього бізнесу долучитися до другого етапу конкурсного відбору та отримати часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами.

Представники бізнесу мають можливість до 20 жовтня подати відповідні документи для участі у конкурсному відборі.

Прийом та допомогу в оформлені документів здійснює Регіональний фонд підтримки підприємництва в Миколаївській області ( за адресою:          м. Миколаїв, проспект Героїв України (колишній просп. Героїв Сталінграду), 9, ауд. 100 Б), або за електронною адресою: mk.rfpp@gmail.com тел.: 063 471 56 35 ; 37 09 66.

Всі новини →