Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

ОСОБЛИВОСТІ ПІДТВЕРДЖЕННЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМИ ФАКТУ ЗВІЛЬНЕННЯ З РОБОТИ

15/08/2017

Особи, які переміщені з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, не завжди мають можливість надати трудову книжку з записами про звільнення з роботи у період проведення антитерористичної операції.

Для зазначених осіб статус «непрацюючий» можливо визначити на підставі особистої заяви довільної форми із зазначенням дати, із якої особа не працює та пояснення обставин, у звязку з якими не може внести запис в трудову книжку чи надати оригінал трудової книжки. Орган Пенсійного фонду України перевіряє індивідуальні відомості про застраховану особу щодо наявності інформації про сплату страхових внесків, відсутність в Державному  єдиному реєстрі інформації про державну реєстрацію фізичної особи – підприємця.

У разі виявленя в подальшому факту роботи особи або інформацію про іншу дату звільнення з роботи, утримання надміру виплачених сум пенсії вирішується відповідно до статті 50 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

 

Адміністрація Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду України м.Миколаєва Миколаївської області

 

Всі новини →