Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Робоча зустріч, щодо масового пошкодження дикими кабанами сільськогосподарських посівів та городніх насаджень

21/07/2017

20 липня 2017 року проведено робочу зустріч голови Миколаївської райдержадміністрації  Алли Воробйової,  з начальником Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександром Марохою та представниками управління мисливського господарства та полювання Державного агенства лісових ресурсів України. В зустрічі також приймали участь Киряківський сільський голова Тетяна Капля, депутат Миколаївської районної ради Руслан Нерода  та помічник народного депутата України Тараса Креміня  - Сергій Калашніков.

На зустрічі були розглянуті питання неодноразового звернення сільгосптоваровиробників та  жителів  Кир’яківської сільської ради, щодо масового  пошкодження дикими кабанами сільськогосподарських посівів та городніх насаджень на території  с. Петрово-Солониха. 

Розгляд  відповідних звернень почався з весни 2016 року. Неодноразові намагання Миколаївської райдержадміністрації та депутатського корпусу Миколаївської районної ради вирішити питання, щодо відстрілу диких кабанів  ТОВ «Кир’яківське МГ» не дало результатів.

Керівництво ТОВ «Кир’яківське МГ» постійно наголошувало на тому, що Миколаївським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, при проведенні обліку диких тварин в 2016 році не було надано дозвіл для отримання ліцензії на відстріл диких кабанів.

В результаті проведеного  в цьому році обліку тварин на території Миколаївського району, ТОВ «Киряківське МГ» може отримати ліцензії на відстріл 37 голів диких кабанів. Це вирішить питання зменшення поголів’я диких кабанів  на території Кир’яківської сільської ради, захистить сільськогосподарські посіви від пошкодження ними та зменшить соціальну напругу. Але в ході зустрічі начальником Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександром Марохою, було наголошено, що на теперішній час питання отримання ліцензій повністю залежить від погодження в  Міністерстві екології, з подальшою реєстрацією в Міністерстві юстиції України. Питання, чи розпочнеться сезон полювання на території ТОВ «Кир’яківське МГ», залишається відкритим.

Що стосується вже знищених посівів то представники Держагенства лісових ресурсів України пояснили, що ніякого відшкодування за них не передбачено і порекомендували власникам і орендарям землі, страхувати свої посіви. А для того, щоб дикі тварини не заходили на їхні землі, огороджувати їх та  обробляти посіви відлякуючими препаратами.

Дикі кабани є власністю держави і за самовільний відстріл їх передбачено штраф в розмірі 40 тис. грн.

Всі новини →