Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Ми пам`ятаємо!

22/06/2017

        Війна, що розпочалася 22 червня 1941 року, стала найтрагічнішим та найкривавішим етапом Другої світової війни, яка призвела до колосальних людських і матеріальних втрат.

         Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину, війна забрала життя кожного п’ятого українця.

         Цього дня, 22 червня 2017 у селищі Ольшанське, з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, відбувся пам’ятний захід та покладання квітів до пам’ятника Костянтина Ольшанського. У цей день символічно вклонились загиблим у роки війни голова райдержадміністрації Алла Воробйова, заступник голови районної ради Ігор Мухарський, голова  ради ветеранів України в Миколаївському районі Ольга Чарушнікова, голова Ольшанської селищної ради Сергій Новак, які закликали бути вдячними нащадками, пам’ятати тих, хто знищив фашизм, хто переміг у Другій світовій війні та вшанували пам'ять хвилиною мовчання.

          Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

         Тематичну поетично-музичну композицію підготували аматори Ольшанського будинку культури, які віршами та піснями також нагадали про одну із найстрашніших трагедій, що випала на долю України.

         З кожним роком все менше і менше стає тих хто на свої очі бачив ті події, приймав в них участь та зі зброєю в руках захищав рідну землю, але пам'ять про них буде вічно жити у наших серцях та передаватиметься з покоління в покоління.

 

Всі новини →