Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Оволодій новою професією

12/04/2017

         Традиційно щопонеділка керівництвом та фахівцями Миколаївського районного центру зайнятості проводяться заходи в рамках «Дня учасника АТО та орієнтації на службу за контрактом». Під час таких заходів, які проводяться за участі соціальних партнерів та роботодавців, обговорюються питання соціального захисту та зайнятості учасників бойових дій, комплектація кадрами військових частин, які розташовані в м. Миколаїв.

         Так, 10 квітня 2017 року в приміщенні Миколаївського районного центру зайнятості відбувся черговий профорієнтаційний семінар на тему «Оволодій новою професією». У заході взяли участь безробітні учасники бойових дій, які не мають професії або мають недостатній рівень професійних знань та навичок.

        Розпочав семінар директор Миколаївського РЦЗ Олександр Ткачук, який ознайомив присутніх із ситуацією на ринку праці в районі, комплексом послуг, що надає служба зайнятості безробітним, акцентуючи увагу пошукачів роботи на важливості свідомого вибору професії, яка повинна бути актуальною та затребуваною на сучасному ринку праці.

        Далі провідний фахівець з питань зайнятості Наталя Зварич вказала присутнім на те, що одним із найголовніших чинників успіху в житті є правильний вибір професії, вибір тієї справи, яка б допомогла молодій людині віднайти себе на ринку праці і бути успішною. Саме на це спрямовує своїх клієнтів служба зайнятості, адже в сучасних умовах професійна орієнтація має стати важливим економічним резервом розвитку трудових ресурсів держави.

        Учасникам семінару для ознайомлення була запропонована інформація, яку містять в собі паспорти ПОУ, а саме рекламні прайс-листи та фотографії, що є дуже цікавою для пошукачів роботи і дає можливість зорієнтуватися на ринку праці.

       На завершення заходу безробітні ознайомились із матеріалами профінформаційного сектору, зокрема, з описами професій, паспортами навчальних закладів та ринкоутворюючих підприємств міста Миколаєва та району.

       Усім присутнім було запропоновано пройти профдіагностичне тестування на предмет відповідності власних здібностей, нахилів.

Всі новини →